Directeur Emiel van Egmond (li.) en teammanager sales Tim Verwoerd.
Directeur Emiel van Egmond (li.) en teammanager sales Tim Verwoerd. Foto: PR

Nieuwe koers voor autobedrijf Wittebrug

commercieel n Vorig jaar nam autobedrijf Wittebrug de Noordwijkse vestiging van Kamsteeg over. Tim Verwoerd, is blij met de nieuwe koers die het bedrijf vaart. "Dit is gewoon enorm fijn werken."

Door: Esdor van Elten

Tim Verwoerd werkt al 40 jaar voor Volkswagen, waarvan 31 jaar bij Kamsteeg, nu Wittebrug. "Ik was echt deel van het familiebedrijf." Nu is hij als teammanager Sales, samen met zijn collega Simon van Aalst, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Wittebrug-vestiging aan de Hooge Krocht.

Strategie

Een jaar na de overname is Tim meer dan tevreden: "Bij Wittebrug wordt groot gedacht. Ze investeren en het bedrijf betrekt ons volop bij de ontwikkelingen. We voelen ons echt deel van het groter geheel, en dat biedt voordelen: Wittebrug heeft een duidelijke marketingstrategie en daardoor zijn we het laatste jaar beslist zichtbaarder geworden. De werksfeer is ook verbeterd. We staan met nog meer plezier klaar voor onze klanten."

En die klanten? "Die merken wel dat er nieuw elan is. Je merkt wel dat de naam Wittebrug impact heeft."

Nieuw jasje

De meeste veranderingen voltrokken zich tot nu toe achter de schermen, maar dat gaat veranderen volgens Emiel van Egmond, algemeen directeur van Wittebrug. "Met de overname van deze vestiging willen we een groter gebied bestrijken. De plaatselijke vestigingen blijven belangrijk, zeker in gebieden als de Duin- en Bollenstreek. De handel wordt elkaar lokaal gegund, dus als je hier geen vestiging hebt, verkoop je minder. Het komend jaar gaan we flink investeren in het pand. Dat krijgt een heel nieuw jasje. Fris, strak, modern, warm en gastvrij. Met veel ruimte voor techniek. Internet wordt steeds belangrijker. Nu al kun je online je hele auto configureren. De techniek in onze vestigingen sluit daar op aan. Zo wordt een auto kopen een belevenis."

Tijdens de verbouwing in de eerste helft van 2017 blijft de vestiging open. "Sterker nog, er komen zeker ook leuke acties uit." Het wordt geen pracht en praal, volgens Emiel: "Alles is er op gericht de klant beter van dienst te zijn. Maar doelmatig mag natuurlijk ook mooi zijn."