Sinterklaas vaart zaterdag rond 10.00 uur Leiderdorp binnen. | Archieffoto
Sinterklaas vaart zaterdag rond 10.00 uur Leiderdorp binnen. | Archieffoto Foto: Corrie van der Laan

Workshops muziek bij stichting MOL

BEESTWEEK n Jaarlijks organiseert stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) tweemaal een week met workshops en muzikale activiteiten rondom de thema's Bands, Ensembles Experiment, Samenspel en Theorie, de zogenaamde BEESTweken. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen.

In de week van 21 tot en met 26 november vindt de eerste BEESTweek van dit cursusjaar weer plaats. In deze week nu eens geen gewone muzieklessen, er worden ensembles en bands geformeerd. Deze zijn niet alleen bedoeld voor de cursisten van stichting MOL maar ook voor anderen die belangstelling hebben voor muziek of een instrument bespelen. Daarvoor biedt het programma onder meer een onderdeel over het Weihnachtsoratorium voor volwassenen, een kinderactiviteit rond Sinterklaas (5-7 jaar) of een open les basgitaar of contrabas en een kennismaking met de laagste blokfluiten (groot- en contrabas-).

Wie een instrument bespeelt en graag eens met anderen samenspeelt, kan meedoen in een van de ensembles of bands die er zijn er voor alle leeftijden: strijkkwartetten, een jazzband, houtblazers- of blokfluitensemble voor volwassenen. Jeugd tot 11 jaar speelt muziek voor de decembermaand, en ook als je gitaar of harp speelt of van zingen houdt is er wel een plaatsje te vinden.

Deelname is gratis voor cursisten van stichting MOL, anderen betalen een kleine bijdrage van € 4,-. Meer informatie over de BEESTweek is te vinden op www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl