Dominique van der Heyde (l.) en Annet de Jong. | Foto: PR
Dominique van der Heyde (l.) en Annet de Jong. | Foto: PR Foto: Corrie van der Laan

Anna Levander in bibliotheek Leiderdorp

lezing n De Week van de Bibliotheek in Leiderdorp, van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 november, valt middenin de Nederland Leest-maand (1 t/m 30 november). In dat kader komen politiek verslaggever Dominique van der Heyde (NOS Journaal, Nieuwsuur) en journalist Annet de Jong (De Telegraaf) op vrijdagavond 11 november naar de bibliotheek in de De Sterrentuin waar ze een lezing geven over hun politieke thriller Morten, die ze hebben geschreven onder het pseudoniem Anna Levander.

Morten geeft een inkijkje geeft in de achterkamertjes en wandelgangen van Den Haag. De ambitieuze politicus Morten Matthijssen schuwt geen middel om minister-president te kunnen worden. Het boek toont hoe een politicus die het volk aan de kant wil zetten toch door datzelfde volk gekozen kan worden. Na afloop is er gelegenheid om je boek te laten signeren.

Nederland Leest zet na tien succesvolle edities dit jaar niet één boek centraal, maar een thema: democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Daarmee sluit Nederland Leest aan bij de functie van de openbare bibliotheek als centrum voor ontmoeting en debat. Drie boeken zijn hierbij gekozen. Naast Morten zijn dat Heer van de vliegen (William Golding) en Liefde en schaduw (Isabelle Allende). De hele maand november kunnen leden en niet-leden een van deze titels gratis afhalen in de bibliotheken van BplusC.