Een schilderij van Aron Abbink.
Een schilderij van Aron Abbink. Foto: PR

Filmvoorstelling

scheppingskerk n Op donderdagavond 17 november wordt in de Kapelzaal van de Scheppingskerkde film Beyond vertoond. De film gaat over Leena, 34 jaar oud, die op een ochtend een telefoontje krijgt met het bericht dat haar moeder op sterven ligt. Ze reist voor het eerst sinds haar donkere kindertijd terug naar haar geboorteplek. We zien hoe haar leven zich in de jaren zeventig gevormd heeft in een huishouden vol alcohol en misbruik.

Deze indrukwekkende film van Pernilla August uit 2012 en stemt tot nadenken. De filmavond begint om 20.00 uur, de toegang is € 5,00, inclusief consumptie. De Scheppingskerk ligt aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp.


Expositie

schilderijen n Op de afdeling Radiologie van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp is een tentoonstelling te zien van schilderijen van Aron Abbink uit Haarlem. Abbink's materiaal-, vorm- en kleurgebruik ontstaan in reactie op elkaar. Hierin is de kunstenaar op zoek naar evenwicht in de chaos van zijn expressiviteit. Zijn schilderijen bevatten vaak een sterk gelaagd karakter in materie; dikke lagen verf over elkaar heen en met regelmaat toevoegingen van ogenschijnlijk willekeurige voorwerpen. Een stuk lood, gaas of een stuk plastic waarvan de herkomst niet meer te achterhalen of herkenbaar is. De aanhechtingen van voorwerpen, het gebruik van tonale of contrasterende kleuren en de afwisseling van gladde spuitbuslijnen met woeste penseelstreken, geven de schijn van verval of destructie. De tentoonstelling is te zien tot eind januari 2017.