De cast van 'De Vrolijke Vrouwtjes van Leiderdorp'. | Foto: PR
De cast van 'De Vrolijke Vrouwtjes van Leiderdorp'. | Foto: PR Foto: PR

Jubileumvoorstelling overstijgt amateurtoneel

toneel n Theater Toverlei bestaat dit jaar veertig jaar en viert dat onder meer met de voorstelling 'De Vrolijke Vrouwtjes van Leiderdorp'. Een eigentijdse versie van Shakespeare 's 'The Merry Wives of Windsor. Donderdag 27 oktober vond in het eigen theatertje van Toverlei in gebouw De Sterrentuin de première plaats, wat een daverend succes was.

Door: Esta Hoogervorst

Bewerking en regie van het bijzondere jubileumstuk waren in vertrouwde handen bij regisseur Hans van Hechten, die al verschillende stukken bij Theater Toverlei regisseerde. Het laatste bedrijf vond plaats in het atrium van de fraai versierde Sterrentuin.

In de prachtig gespeelde en bijzonder mooi verzorgde jubileumvoorstelling hebben de spelers onder leiding van Van Hechten en met steun van al diegenen die bij de uitvoering van dit jubileumstuk betrokken zijn, duidelijk laten zien waar Theater Toverlei na veertig jaar toneelspelen voor staat. Producties gespeeld door amateurs, die het amateur toneel overstijgen. Daarbij spelen ook de in eigen huis gemaakte prachtige decors, de kleding en techniek, een duidelijke rol. De bezoekers waren enthousiast over de in alle opzichten verrassende en mooie uitvoering van 'De vrolijke vrouwtjes van Leiderdorp'. Volgens Van Hechten de meest geslaagde komedie van William Shakespeare. Alle spelers en de vele medewerkers aan het gedenkwaardige jubileumstuk, kregen een enthousiast en welverdiend applaus.

Ook voorafgaand aan de tweede serie voorstellingen op 3, 4 en 5 november, biedt Theater Toverlei ter gelegenheid van haar veertig jarig jubileum een gezellig theaterdiner aan (voorgerecht en hoofdgerecht) voor 15 euro per persoon. Start van het diner is 18.00 uur, start van de voorstelling is 20.00 uur. De toegang voor de voorstelling bedraagt 15 euro.

Alle data voor de voorstellingen in november zijn uitverkocht. Via telefoonnummer 071-5895020 kunt u met naam en telefoon nummer aangeven op de wachtlijst te worden geplaatst.


120 jarige imponeert

koor n In een stampvolle Scheppingskerk vierde de Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior op zondag 30 oktober haar 120 jarig bestaan.

Met als titel 'O Be Joyful' was er gekozen voor de uitvoering van het Magnificat van John Rutter en het Te Deum van Karl Jenkins. Het koor zette een imposante uitvoering neer waarvoor het een staande ovatie kreeg. Het Leiderdorps Kamerorkest begeleidde kundig en sopraan Heleen Koele maakte met haar heldere en warme stem veel indruk.

Tussen de twee muziekstukken was er een diapresentatie met herkenbare beelden van 120 jaar Excelsior in Leiderdorp. Na afloop volgde een gezellig samenzijn, waarbij dirigent Hans van der Toorn en de koorleden veel complimenten en felicitaties in ontvangst namen.

Het volgende concert is op zondag 26 maart in de Dorpskerk. Uitgevoerd worden dan het 'Stabat Mater' van Joseph Rheinberger, 'Via Crucis' van Franz Liszt en koralen uit de Johannes Passion van Bach.

Nieuwe leden, ook op projectbasis, zijn van harte welkom. Het koor repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk aan de Eikenlaan. Meer informatie op www.covexcelsiorleiderdorp.nl.

Het 120 jarige koor COV Excelsior tijdens het jubileumconcert in de Scheppingskerk. | Foto: Piet van Es