Afbeelding
Foto: PR

Ondanks winst nog geen prijs voor RCL mannen

voetbal n Even leek het er zaterdag op dat RCL een feestje kon gaan bouwen. Voor wat betreft de zege kon dat ook wel, want Kethel Spaland werd vrij simpel met 2-4 verslagen. Maar doordat Te Werve in Rijswijk Valken '68 op de valreep met 2-1 versloeg, ging de periodetitel de Leiderdorpers aan de neus voorbij. RCL staat nu op de tweede plaats, achter Te Werve.

Middenvelder Reinaldo Nagtegeller zat daar niet zo mee. "Het zou leuk zijn geweest om nu al een prijs te pakken, maar het leidde allerminst tot grote teleurstelling. We doen het goed, staan er okay voor en als we zo blijven spelen dan komt er echt wel een prijs aan. Voorlopig gaan we ons puntenaantal van vorig seizoen rond de winterstop ruimschoots voorbij en we doen prima mee bovenin. Dus waarom zouden we klagen?"

In de eerste helft speelde RCL uitstekend. Thom Wijnalda opende score op fraaie wijze, waarna Nagtegeller zelf de 0-2 mocht binnen koppen na een prima voorzet van de weer op dreef zijnde Nick Permanand. Spits Wijnalda tekende nog voor de pauze voor zijn tweede doelpunt en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op negen treffers.

Toch was er van het goede gevoel weinig meer over in de rust. In de kleedkamer bleken alle spullen van de Leiderdorpers weg en er ontstond stevige paniek. Nagtegeller: "We hebben ons ongans gezocht en uiteindelijk de politie gebeld. Gelukkig bleek het loos alarm. Twee wisselspelers hadden namelijk voor de wedstrijd alle spullen veilig gesteld in kluisjes, maar dat wisten wij niet. Zij waren in de rust op het veld gebleven, dat ver verwijderd ligt van de kleedkamers, en dus wist niemand hoe het nu echt zat."

De scherpte was er na rust wel af bij de Leiderdorpers, al dan niet door de roerige pauze. Kethel Spaland, hekkensluiter met nog geen enkel punt in het bezit, kwam op gelukkige wijze op 1-3. "Dat was even vervelend, maar eigenlijk zijn we verder geen moment in de problemen geweest. Sterker nog, Permanand had nog een assist in huis en dit keer van links. Nu kon Nick Scheurwater afronden. Dat het nog 2-4 werd uit de counter was verder van geen belang. Al met al hebben we ze gespaard, want 0-6 of 0-7 behoorde ook zeker tot de mogelijkheden.", aldus Nagtegeller.

Na afloop werd duidelijk dat het periodetitelfeestje niet door ging. Nagtegeller nog eens: "Dat is dan niet anders. We moeten gewoon doorgaan waar we zijn gebleven. We krijgen nu een interessante reeks met allemaal tegenstanders uit het linkerrijtje. Nu zullen we er ook moeten staan de komende weken!"

RCL speelt volgende week in Hoek van Holland tegen HVC'10, de huidige nummer 4. Daarna komt nummer 6, Honselersdijk, naar Leiderdorp. Eind november, na een weekje rust, volgt Te Werve uit en CWO thuis en DSO in Zoetermeer vormen de laatste pittige tegenstanders van Luykx en de zijnen voor de winterstop.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier