Een groep vrijwilligers van het spookhuis aan de Klerkenhof, samen met een aantal bezoekers. | Foto: J.P. Kranenburg
Een groep vrijwilligers van het spookhuis aan de Klerkenhof, samen met een aantal bezoekers. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Heerlijk griezelen

Halloween n Leiderdorp stond vrijdag en zaterdag in het teken van Halloween. Dat begon vrijdagavond om half 7 met een door het jongerenwerk georganiseerde lampionnentocht voor zo'n 150 jonge kinderen en hun ouders van Winkelhof door De Houtkamp naar De Sterrentuin. Daarna deden ruim 550 kinderen en jongeren mee aan een supergriezelige tocht door het park.

Dankzij enkele enthousiaste buurtbewoners zat zaterdag in de Vogelwijk de Halloweensfeer er goed in. Een flink aantal huizen was in stijl versierd en vele verklede kinderen gingen langs de deuren om snoep te scoren; 'trick or treat'.

Razend druk was het zaterdagavond aan de Klerkenhof waar Claudia en Frank Arnoldus met hulp van zo'n twintig vrijwilligers een megaspookhuis hadden opgebouwd. Zeker 800 mensen lieten zich de stuipen op het lijf jagen door het ene enge tafereel na het andere. Op P10 een fototerugblik van Halloween in Leiderdorp.