Een van de bloedstollende taferelen in 'Kerkhof 52' vorig jaar. | Archieffoto C. v.d. Laan
Een van de bloedstollende taferelen in 'Kerkhof 52' vorig jaar. | Archieffoto C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Leiderdorp gaat uitbundig Halloween vieren

griezelen n Dit jaar wordt Halloween in Leiderdorp uitbundiger gevierd dan ooit tevoren. Officieel is het Halloween op 31 oktober maar aangezien dat op een maandag valt, zijn de activiteiten vervroegd naar het weekend. Vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober kan je overal in het dorp heksen, spoken en andere engerds tegenkomen.

Lampionnen- en spooktocht

Het prettig griezelen begint vrijdagavond om 18.30 uur met een lampionnenoptocht voor (jonge) kinderen. De stoet vertrekt vanaf het plein voor de Hema in winkelcentrum Winkelhof. De deelnemers gaan sluipend en kruipend dwars door park De Houtkamp richting De Sterrentuin en komen onderweg zeker ergens een spook of heks tegen.

Voor wie het best nog wat spannender mag, wordt vanaf 19.00 uur een spooktocht door het park georganiseerd. Kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders mogen meelopen. Een grote groep vrijwilligers is al enige tijd bezig om de engste en bizarste stunts te bedenken dus reken erop dat je overal in De Houtkamp van alles kan tegenkomen dat je de stuipen op het lijf jaagt. Deelname aan de spooktocht is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. De deelnemers vertrekken in groepjes vanuit het Milieu Educatief Centrum, aan de achterkant van De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. Kijk voor meer informatie over de lampionnentocht en de spooktocht op www.dwarsleiderdorp.nl.

Vogelwijk in Halloweenstijl

Zaterdagavond 29 oktober is het volop Halloween in de Vogelwijk en de Buitenhof.

In de Vogelwijk zijn weer heel veel huizen versierd in Halloweenstijl. Mede dankzij sponsoring door tuincentrum Ranzijn, Albert Heijn Winkelhof, IJscafé Danice en de gemeente Leiderdorp heeft het organiserend comité de Halloweenviering in de wijk groot kunnen aanpakken. Waar een pompoen of een lichtje/kaarsje voor het raam staat zijn kinderen welkom om aan te bellen voor een snoepje. Diverse verklede griezels in de wijk delen ook snoep uit. Bovendien kunnen kinderen die hun 'trick or treat'-rondje door de wijk maken een gratis ijsje krijgen. Daarnaast zijn er verschillende spannende verrassingen, die de organisatie vanzelfsprekend nog geheim houdt.

Megaspookhuis

Voor het vierde jaar op rij is het spookhuis aan de Klerkenhof, op het gelegenheidsadres 'Kerkhof 52', geopend. En dit jaar is het groter dan ooit want de organisatoren mogen het hele parkeerterrein naast basisschool De Hobbit gebruiken. Ook doen er meer vrijwilligers mee. Het spookhuis opent de deuren om 19.00. Dan is nog het licht aan zodat kleine kinderen en volwassenen die zich liever niet in het donker wagen een kijkje kunnen nemen. Vanaf 20.00 uur gaan de lampen uit en wordt het griezelen op een hoger niveau gebracht. De organisatoren beloven een groot spektakel. De toegang is gratis. Bezoekers worden in kleine groepjes naar binnen gelaten dus reken wel op een wachttijd.


Nieuwe middagshow op Unity FM

radio n Sinds deze week presenteert Marc Wonnink (23) de nieuwe middagshow van Unity FM. Iedere werkdag is Marc tussen 16.00 en 19.00 uur te horen op de streekomroep voor de regio Leiden. Met een mix van actualiteiten en muziek, neemt hij de luisteraar mee van werk naar huis.

In het programma schuiven diverse verslaggevers aan om het nieuws van de dag met Marc te bespreken. Verder ontvangt hij gasten uit de regio in de studio en brengt hij ieder uur het nieuws uit Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest. Ook is er ieder half uur regionale verkeersinformatie van de ANWB te horen.

nieuwsjunk

Met de nieuwe middagshow wil Unity FM nog meer accent leggen op de actualiteit in de regio. "Marc is een nieuwsjunk en met hem in de middagspits hopen we nog aantrekkelijker te worden om naar te luisteren. We hebben landelijk een hoop concurrentie op dat tijdstip, maar wij zijn de enige die, drie uur lang, zo dicht op onze regio zit", zegt Rudo Slappendel, producent van Unity FM.

Unity FM is te ontvangen via 105.7FM mhz, 88.1 FM op de kabel, Ziggo digitaal 915 en online via www.unityfm.nl.

Marc Wonnink aan het werk in de studio van Unity FM. | Foto: Rudeboy Media