Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

IN MEMORIAM Pieter Meijer

Het RCL bestuur is diep geschokt en intens verdrietig door het overlijden van RCL-icoon en vooraanstaand lid van het zogeheten gestaalde kader, de heer Pieter Meijer oftewel - voor al zijn RCL vrienden - Piet.

Piet werd op 1 juli 1952 lid van RCL. Met maar liefst 64 jaren lidmaatschap van de Club van Klasse een clubman in hart en nieren.

8 oktober 2016. Piet is op zijn brommer onderweg naar de topwedstrijd Docos1 tegen 'zijn' RCL1. Vlak voor het station Leiden komen Piet en ik elkaar onderweg tegen; Piet op de brommer en ik op de fiets. Er ontspint zich als vanzelfsprekend een vertrouwd alsmede plezierig gesprek en er ontstaat een 'wij-gevoel' op weg naar 'ons' vlaggenschip dat het zo goed doet. Piet spreekt mij aan over de positieve ontwikkelingen binnen 'zijn' club en wij filosoferen onderweg over de winstkansen die middag. Ik hoor mijzelf nog zeggen: 'Piet, jij mag doorrijden, hoor, want jij bent veel sneller op de brommer dan ik op fiets'. 'Nee', zei Piet, resoluut, 'ben je mal, wij rijden gezellig samen'. Dat was nu de hartelijkheid van Piet ten voeten uit. Zo gezegd, zo gedaan; het blijkt onze laatste rit samen te zijn geweest.

Piet was bij RCL altijd een graag geziene persoon. Een ronduit hartelijke persoon; zeg maar gerust de vriendelijkheid zelve. Respect en plichtsbesef waren voor hem klaarblijkelijk vanzelfsprekend. Een bijzonder mens, wars van uiterlijk vertoon. Het afscheid moeten nemen van Piet zal een grote leegte achterlaten. Nooit meer samen in de bestuurskamer; nooit meer - met zijn vrienden van het gestaalde kader - langs de lijn; zijn plek op de tribune blijft leeg. Een ieder hield van Piet en wist hem te waarderen, vooral ook omdat Piet steeds zichzelf is gebleven en anderen daadwerkelijk zag staan. Zijn optreden en indrukwekkende staat van dienst geven blijk van een zeldzame persoonlijkheid.

RCL zal Piet enorm missen. Zijn nobele karaktertrekken en vriendelijke lach laten daarentegen veel hartverwarmende momenten achter, waaraan wij ons zullen vasthouden. Piet, onze dierbare RCL-vriend, vaarwel …

Het RCL bestuur wenst de familie, vrienden en kennissen van Piet alle kracht en sterkte toe om het verlies te dragen.

Namens het RCL bestuur,

Kees van der Burg

voorzitter

Piet Meijer te midden van zijn vrienden van het gestaalde kader. Bovenste rij van links naar rechts: Chris Hendriksen, Gert Hogervorst, Wim van den Wijngaard en Bert Luyk. Voorste rij van links naar rechts: Aad Keizer, Piet Meijer, Piet Rijnsburger en Dick Knotter. (Archieffoto: J.P. Kranenburg)