Michel Hoogervorst (links) en Kevin de Boer.
Michel Hoogervorst (links) en Kevin de Boer. Foto: Esther Luijk

Pro-Fit Sports opent met benefietevenement

Tekst en foto: Esther Luijk

sportlessen n Naast vrienden en voormalig klasgenoten zijn ze nu ook zakenpartners: Michel Hoogervorst (22) en Kevin de Boer (21). Op zondag 30 oktober is er een feestelijk benefietevenement bij korfbalvereniging Velocitas om de opening van hun gloednieuwe bedrijf Pro-Fit Sports te vieren. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Jeugdsportfonds.

De heren studeerden afgelopen zomer af aan de opleiding Sport en Bewegen en hebben sindsdien niet stilgezeten. Naast hun werk bij een sportschool zetten zij binnen een paar weken hun eigen bedrijf op. Onder de naam Pro-Fit Sports geeft het duo verschillende sportlessen, maar ook voedingstips en trainingsschema's worden niet vergeten. Hoogervorst: "Er is van alles mogelijk. We geven bootcamplessen, hardlooptraining, personal training en smallgroup training, dus in kleine groepen. Er is voor ieder wat wils en veel persoonlijke aandacht. En het is ook nog allemaal in de openlucht, dus lekker gezond!"

Met het openingsevenement willen de jonge ondernemers aandacht vragen voor het Jeugdsportfonds. Hoogervorst: "Het Jeugdsportfonds ondersteunt kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om de contributie van de sportvereniging te betalen. Op deze manier kunnen de kinderen toch sporten. We wilden graag een lokaal goed doel verbinden aan de opening, zo weet je wat er met het geld gebeurt en verdwijnt het niet in een grote pot! Er wordt dus echt wat goeds gedaan met het geld van de mensen die naar de opening komen."

Het programma voor zondag is al bekend. De Boer: " 's Ochtends is er een ouder- en kindbootcamp, dus iedereen kan lekker meesporten. Daarna is er nog een bootcamp speciaal voor volwassenen. Ook organiseren we een gezondheidsquiz en een loterij waar leuke prijzen te winnen zijn!"

Op het openingsevenement worden de kinderen dus niet vergeten, maar de trainingen die het tweetal met Pro-Fit Sports gaat geven, zijn niet gericht op deze doelgroep. De Boer: "We willen eerst kijken of daar behoefte voor is. Als later blijkt dat er veel vraag is naar trainingen voor kinderen, willen we misschien wel uitbreiden." De Boer en Hoogervorst hebben overigens nog meer grootste toekomstplannen. De Boer: "In de toekomst hopen we een eigen pand te hebben waar we de trainingen kunnen geven. Het doel is om ons andere, parttime werk langzaam af te kunnen bouwen zodat we ons helemaal op Pro-Fit Sports kunnen richten!"

Deelname aan het event is op basis van vrijwillige donaties. Aanmelding is niet verplicht maar wel aan te raden. Dit kan via contact@profitsports.nl of 06-52712372. Meer informatie op www.profitsports.nl.