Afbeelding
Foto: PR

Hotter than your daughter?

Als je ouder wordt, blijf je dan in dezelfde stijl of is het tijd voor een nieuwe stijl?

In TV-programma's zie je vaak extreme voorbeelden hoe dames, die forever young willen blijven, zich vastklampen aan een te ordinaire outfit. Hilarische momenten gegarandeerd. Dit zijn de extreme gevallen. Maar ook in het echte leven worstelen veel vrouwen van boven de veertig met hun kledingkeuze. Herkenbaar? Je wilt je niet kleden als je dochter maar zeker ook niet als een senior op hoge leeftijd. Welke types komen wij tegen op straat, die zich nog niet bewust zijn van het kleding-leeftijd verhaal?

Eeuwige student types - Zo heb je de eeuwige studenten. In capuchontruien, spijkerbroeken en t-shirts met zogenaamd leuke teksten gaan zij over straat alsof zij onderweg zijn naar het volgende college.

Forever young types - Deze dames denken dat zij dat ultra korte rokje en die strakke top met gaten nog best kunnen hebben. Zij willen eigenlijk altijd 18 blijven, of 25.

Moeke types - We zien ook het omgekeerde gebeuren. Dames die zich zo kleden, zodat ze 20 jaar ouder lijken, of 30 jaar. Vaak zien we hen in wijde rokken, onverzorgd haar, vormloze neutrale kleding en een brilmontuur uit 1980.

Wees je bewust van het effect van je kleding

Nu hoor ik vaak: 'Je moet toch lekker zelf weten wat je aan doet'. Ja, dat kan. Maar wees je dan bewust van het effect op de buitenwereld en wat je daar zou willen bereiken.

Als je je te jong kleedt, zal men je vaak niet serieus behandelen. Niet handig op het werk. Een female superstar kleedt zich passend bij haar leeftijd, zonder dat dit ordinair, ouwelijk, conservatief of kleurloos hoeft te zijn.

Ontdek hoe je je kunt kleden naar je leeftijd

Kijk eerst goed naar je figuur. De één komt nog redelijk weg met een korte rok, terwijl het bij de ander toch niet meer zo flatteert. Kijk verder kritisch naar de items in je kast. Vind je dochter het bij haar passen, snel weg ermee dan!

Ga kijken in leuke kledingboetieks in plaats van de grote kledingketens. Deze kleding is vaak van betere kwaliteit en je krijgt meestal ook nog goed advies.

Een female superstar hoeft niet glamourous te zijn maar kleedt zich vooral bewust en verzorgd.