De slaan van de eerste officiële paal van Verde Vista 2 werd begin oktober  gevierd. | Foto: PR
De slaan van de eerste officiële paal van Verde Vista 2 werd begin oktober gevierd. | Foto: PR Foto: PR

Tweede fase sociale huur Verde Vista in Zoeterwoude gestart

woningbouw n De bouw van de woningen in Verde Vista 2 is in volle gang. Begin oktober is het slaan van de officiële de eerste paal gevierd in Zoeterwoude-Rijndijk.

Aannemer VORM Ontwikkeling B.V. gaf hiermee het startsein voor de bouw van huur- en koopwoningen. Het gebied langs de A4 wordt naast woningen voorzien van kantoren, horecavoorzieningen, leisure- en retailondernemingen. De planning is dat huurders van Rijnhart Wonen voor de zomer van 2017 hun nieuwe woning betrekken.

De woningen krijgen dezelfde uitstraling en kwaliteit als de eerste twaalf huurwoningen in Verde Vista. Dit keer zijn het twee bouwblokken van negen woningen met in het midden de bergingen. Er komen zes woningen op de begane grond. Deze zijn zeer geschikt voor senioren. De begane grond woningen hebben een grote tuin op het zuiden en liggen aan het water. Daar bovenop komen twaalf woningen van twee verdiepingen. Op de eerste verdieping is een ruime woonkamer met balkon. Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers. Elke woning wordt voorzien van drie zonnepanelen.

Op de twaalf woningen uit fase 1 reageerden meer dan 250 woningzoekenden. Met behulp van lokaal maatwerk en huurkorting is het gelukt om doorstromers uit Zoeterwoude naar de benedenwoningen te verleiden. Hierdoor kwamen meerdere eengezinswoningen vrij. Rijnhart Wonen gaat in overleg met de gemeente en de huurdersorganisatie De Huurderij of lokaal maatwerk weer wenselijk is. De precieze huurprijzen van fase 2 zijn nog niet bekend. De woningen zijn wel 100 procent sociaal. De verwachting is dat de bovenwoningen geschikt zijn voor huurders die van huurtoeslag afhankelijk zijn. Begin 2017 wordt definitief duidelijk voor welke doelgroep de woningen zijn, of er lokaal maatwerk komt en wat de exacte hoogte van de huren is.