Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Kennismaken met echte schrijfster

Kinderen konden vorige week woensdag in de Leiderdorpse bibliotheek kennis maken met een echte schrijfster. In het kader van de Kinderboekenweek kwam Barbara Scholten op bezoek. Scholten schrijft boeken waarin sportieve meisjes de hoofdrol spelen. Ze is bekend van de I love hockey-serie (zeven delen) en inmiddels gestart ook gestart met de serie Voetbalgekkemeiden (twee delen). De schrijfster vermaakte haar publiek woensdag met het voorlezen uit haar boeken. Daarna moesten de kinderen zelf aan de slag: ze gingen kaarten maken om op te sturen naar hun oma's en opa's. Waarmee de link gelegd was met het thema 'Voor altijd jong' van de Kinderboekenweek 2016, waarin oma's en opa's centraal staan.

Op de foto Barbara Scholten omringd door haar jonge bezoekers. | Foto: J.P. Kranenburg


'Hartopeners' bij                 Flow Yoga Leiderdorp

workshop n Flow Yoga Leiderdorp organiseert op zaterdag 22 oktober de workshop 'Hartopeners'. Deze workshop wordt gegeven door internationaal yogadocent Rob Hess. De workshop is zowel voor beginnende als gevorderde yogabeoefenaars.

Spanning – veroorzaakt door stress, emoties of onze fysieke (meestal zittende) houding – slaat zich vaak op in het borstgebied, de bovenrug en schouders. Oefeningen gericht op de ademhaling en achteroverbuigingen (hartopeners) helpen lichaam en geest te ontspannen. Dat is waar de workshop 'Hartopeners' over gaat. "Je ervaart meer ruimte en energie en het werkt bevrijdend", licht Ciska de Kok, eigenaresse van de yogastudio, toe.

Rob Hess is de eerste internationale yogadocent die een bezoek brengt aan Flow Yoga Leiderdorp. Na jarenlange ervaring als yogabeoefenaar en eerste assistent van Shiva Rea reist hij nu de wereld over om yogaworkshops en teacher trainingen te geven. "Dat hij bij ons komt, is een unieke gelegenheid, waar we stiekem heel erg trots op zijn", zegt Ciska.

De (Engelstalige) workshop vindt plaats op zaterdag 22 oktober van 15.00 tot 16.30 uur bij Flow Yoga Leiderdorp aan de Splinterlaan 154C. Deelname kost € 25,- p.p. Aanmelden kan via www.flowyogaleiderdorp.nl/aanmelden of contact@flowyogaleiderdorp.nl.