Voorbeelden van wensen waarvoor een bijdrage aangevraagd kan worden.
Voorbeelden van wensen waarvoor een bijdrage aangevraagd kan worden. Foto: PR

Wensen weer welkom bij Wensenfonds Rabobank

bijdragen n Verenigingen, stichtingen en andere niet-particuliere organisaties kunnen, net als voorgaande jaren, een verzoek indienen voor een financiële bijdrage bij het Wensenfonds van Rabobank Leiden-Katwijk. De wensen worden in drie categorieën ingedeeld: zorg, onderwijs & duurzaamheid, buurt & wijk en sport & cultuur. Een wens indienen kan tot en met 11 november op www.dichterbijleidenkatwijk.nl.

Aan deelname aan het Wensenfonds zijn spelregels verbonden. Een daarvan is dat de toekenning van het bedrag eenmalig is. Daarnaast vergoedt Rabobank Leiden-Katwijk nooit het volledige bedrag, want Rabobank vindt het belangrijk dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken. Verder dienen de projecten die de Rabobank ondersteunt, binnen één jaar te zijn gerealiseerd. Doneren gebeurt uitsluitend in geld en de donaties zijn voorbehouden aan verenigingen, stichtingen en niet-particuliere organisaties die klant zijn van de bank.

Stemmen door leden

Verenigingen, stichtingen of organisaties die in aanmerking willen komen voor een donatie van het Wensenfonds, kunnen terecht op www.dichterbijleidenkatwijk.nl. Een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de ledenraad en medewerkers van Rabobank Leiden-Katwijk, beoordeelt de wensen en bepaalt of deze in aanmerking komen voor de erop volgende stemronde. Vervolgens mogen de leden van de bank in elk van de drie categorieën één stem uitbrengen. Deze stemmen zijn 25 euro per stuk waard. Dus hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag dat de vereniging of stichting krijgt. Kijk voor meer informatie over het stemmen op www.dichterbijleidenkatwijk.nl.

Doel Wensenfonds

Rabobank Leiden-Katwijk wil verbindingen tot stand brengen in de omgeving van haar klanten, onder andere op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, ondernemerschap, duurzaamheid en wonen. Dit gebeurt met bancaire producten en diensten, maar ook via het Wensenfonds. De bank stelt een deel van haar nettowinst ter beschikking aan het fonds, met als doel het versterken van de lokale samenleving in de gemeenten Katwijk, Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest.


Leerlingen Koningin Juliana School kunnen weer goed verlicht fietsen

De Koningin Juliana School vindt het belangrijk dat haar scholieren veilig naar school fietsen. Helemaal nu de dagen weer korter worden. Daarom heeft de Leiderdorpse basisschool meegedaan met de ANWB Lichtbrigade, een actie om te zorgen voor goede verlichting op fietsen. De school heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit ontvangen met alle benodigdheden om ervoor te zorgen dat fietsen werkende lampen hebben. Vorige week dinsdag kwamen tien studenten van de opleiding fietstechniek van het ROC Mondriaan uit Den Haag naar de school om alle fietsen te controleren. Hier en daar was een kleine reparatie nodig, die samen met de kinderen werd uitgevoerd, maar daarna had iedereen een veilig verlichte fiets. | Foto: PR

Afbeelding