Afbeelding
Foto: PR

Dries Roelvink bij Unity NL Café

leiden n Volkszanger Dries Roelvink treedt zondag 23 oktober op tijdens Unity NL Café.

Naast Roelvink staan ook Dirk Meeldijk, Stanley Hazes, Naomi, Ray van der Heiden en tien andere artiesten op het podium.

Unity NL Café wordt tussen 15.00 en 19.00 uur gehouden in Partycentrum de Zijl in Leiden. De toegang is gratis. Tijdens het evenement worden opnamen gemaakt voor Unity TV. Iedere donderdagavond om 18.00 uur is er een nieuwe aflevering te zien. 11 december is er ook een editie van het Unity NL Café, deze wordt gehouden in Koetshuis de Burcht.


Countryblues met Maurice Dickson

Koudekerk n singer-songwriter en snarenwonder Maurice Dickson uit Ierland treedt vrijdag 28 oktober op bij Trouble Tree Folkconcerts.

Dickson toont dit keer zijn rauwe, bluesy kant want hij komt in zijn eentje, zonder de uillean pipes van Catherine Ashcroft.

Dickson schrijft prachtige songs, liefdesliedjes en ook krachtige politiek getinte songs. Na vele omzwervingen is deze 'Ramblinman' zich in 1993 gaan richten op akoestische stijlen en ontwikkelde een complete eigen stijl van country en blues. Als veel 'grote' Ieren klein van stuk, een geboren verteller vol humor, een poëet en daarnaast ook een temperamentvolle virtuoze 'fingerpicking' gitaarspeler met een fraai stemgeluid. Doet dat met zo'n duizelingwekkende vaart alsof de duivel hem op de hielen zit.

Hij speelde in Ierland regelmatig met Jan Akkerman. Zijn roots zijn vooral Leadbelly, Robert Johnson en Hendriks, maar ook Guy Clark, Bonnie Raitt en Tracy Chapman. Een gitaaravond in de buitencategorie en dus voor liefhebbers van countryblues en gitaarwerk op topniveau een absolute must.

Het concert vindt plaats in VTC de Ridderhof te Koudekerk a/d Rijn. Aanvang 20.30 uur. entree

€ 15,-. Bel of mail voor meer informatie en reserveren (071) 3414647 of ttfolk@hotmail.com. Zie ook www.ttfolk.nl.


Klaverjassen

leiderdorp n Marchingband Tamarco organiseert zondag 23 oktober een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.