Schildersleerlingen van het ROC Mondriaan  zorgen dat de aula er straks weer piekfijn uitziet. | Foto: J.P. Kranenburg
Schildersleerlingen van het ROC Mondriaan zorgen dat de aula er straks weer piekfijn uitziet. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Nieuwe kleuren voor basisschool De Hobbit dankzij Kleurinitiatief NL

schilderbeurt n De aula van basisschool De Hobbit komt deze week weer strak in de verf te zitten, en dat voor helemaal niks. De gratis schilderbeurt komt van Kleurinitiatief NL, een landelijke campagne die voortkomt uit de wens van medewerkers van verfproducent Sikkens om in hun directe omgeving actief te zijn met een maatschappelijk initiatief. Zij dragen basisscholen zelf aan voor een gratis schilderbeurt.

De leerlingen van De Hobbit zijn blij met de nieuwe kleuren: "Nu is het ouderwets" en "Dan is de school vrolijker", zeggen ze. De schilderbeurt zelf wordt uitgevoerd door schildersleerlingen van het ROC Mondriaan uit Den Haag.

Schooldirecteur Egbert Raateland is verheugd over de nieuwe kleuren in de aula: "De school is gebouwd begin jaren '90. Het is tijd om de kleuren van de school meer een hedendaagse tint te geven. In samenspraak met medewerkers van AkzoNobel hebben we besloten de muren van de aula een lichtere kleur te geven waardoor de ruimte meer ruimtelijk zal worden. Tevens is gekozen om een steunkleur te gebruiken als tegenhanger. De keuze is gevallen op Denim Drift de Kleur van het Jaar 2017 die Sikkens in haar gamma heeft. De twee contrasten passen prachtig in de ruimte. We zijn als school enorm verheugd dat de samenwerking tussen het ROC Mondriaan en Sikkens er voor zorgt dat onze aula weer een prachtige hedendaagse uitstraling krijgt."

Nienke Holtkamp (AkzoNobel) droeg De Hobbit aan: "'Toen ik op mijn werk hoorde over het Kleurinitiatief werd ik meteen enthousiast. Als ouder wil je bijdragen aan een goede en kleurrijke leeromgeving voor je kind.'"

De leerlingen krijgen met Kleurinitiatief NL een ook educatiepakket en les over kleur. En ze kunnen met eigen ogen zien wat het schildersvak nu eigenlijk inhoudt. Het schilderwerk wordt gedaan door leerlingen van de schildersopleiding ROC Mondriaan uit Den Haag, onder begeleiding van een gepensioneerde schilder. Daardoor leren de schilders leerlingen de kneepjes van het schildersvak. Verschillende klassen zullen een kijkje nemen als de schilders in de aula bezig zijn zodat ze kunnen kijken naar wat het vak allemaal inhoudt en vragen kunnen stellen.


Mod'Els heropent en viert jubileum

zakelijk n "Het is nu voor het eerst dat je de rook niet meer ruikt." Afgelopen vrijdagmiddag hield Els van Bemmelen in haar compleet gestripte winkelpand in Winkelhof toezicht op de herstelwerkzaamheden. Haar damesmodezaak Mod'Els is keihard getroffen door de brand die in de nacht van 21 op 22 september woedde in de parkeergarage. Maar ze blijft positief en houdt de blik gericht op de toekomst. "Vrijdag gaan we weer open en dan vieren we alsnog het 20-jarig bestaan van Mod'Els. Met een rookvrije nieuwe collectie!"

De roetontwikkeling als gevolg van de brandende auto's in de parkeergarage richtte een ravage aan in Mod'Els. "Het vuur was recht onder deze winkel, het stond hier echt zwart van de rook. Alle kleding was vettig, die was echt niet meer te verkopen", vertelt Van Bemmelen. "Ik had net de wintercollectie binnen; twee maanden inkoop binnen twintig minuten weg, dat deed echt pijn."

Bovendien moesten alle leidingen en het hele plafond vernieuwd worden. Een megaklus. Niet zo vreemd dat Mod'Els de laatste winkel is die na de brand weer open gaat.

Wat het extra zuur maakt, is dat Van Bemmelen net alles in gang had gezet om met haar vaste klanten het twintigjarig bestaan van de zaak te vieren. "De mailingen waren de deur al uit."

Na de eerste schok heeft ze besloten het jubileum alsnog te vieren, en nu niet alleen voor de vaste klanten maar voor iedereen. "Een geluk bij een ongeluk was het mooie weer in september, waardoor het me gelukt is weer een mooie collectie herfst- en winterkleding te krijgen. Een week lang geef ik op alle kleding 20 procent jubileumkorting.", kondigt ze aan.

Modieuze merkkleding

Voor wie Mod'Els nog niet kent: het assortiment bestaat uit modieuze merkkleding uit het midden-hoge segment. Klanten kunnen terecht

Een hele week lang 20 procent korting voor iedereen

voor zowel sportieve als zakelijke outfits in de maten 34 tot en met 46. "Qua oppervlakte is de winkel vrij klein, maar de keuze is opvallend groot", belooft Van Bemmelen. "Mod'Els is echt een winkel waar de klant kan rekenen op deskundige en persoonlijke hulp, dat wordt van ons verwacht en daar voldoen we graag aan."