Afbeelding
Foto: PR

Halloween in Leiderdorp

Halloween, het feest dat overgewaaid is uit Amerika, wordt steeds populairder in Nederland. Ook in Leiderdorp gaan kinderen verkleed langs de deuren om snoep op te halen; trick (plagerijtje) or treat (verwennerij, meestal snoep).

Oorspronkelijk komt het feest uit Ierland en Engeland waar het een vermenging was van Keltische feesten die de komst van de winter inluiden, waar de mensen maskers droegen om geesten weg te jagen, en het katholieke Allerheiligen. In de VS is er een horror-sausje overheen gegooid.

Dwars organiseert diverse activiteiten rondom Halloween, waaronder ook de vorig jaar zeer geslaagde spooktocht in de Houtkamp. Dat we rond dit thema dit jaar iets groter uit kunnen pakken is te danken aan een aantal van onze partners. We bedanken onder andere Autotaalglas Leiderdorp, winkelcentrum Winkelhof, Wereldhave, het MEC, Rockfactory, Den Elzen schoenmode, dansschool Rode Sneakersz en Brasserie Park voor hun bijdrage. Hieronder de Halloweenactiviteiten die de komende tijd op het programma staan:

Halloween-knutselen in de Sterrentuin in de herfstvakantie

Op woensdag 19 oktober, van 10.00 tot 12.00, zijn kinderen vanaf 6 jaar welkom in de Sterrentuin voor Halloween-knutselen. Kom jij ook? Neem dan je eigen pompoen mee! Opgeven en meer info is te vinden via www.natuureducatie.nl.

Lampions maken in de Winkelhof

Op woensdag 26 oktober kan je op het Hemaplein in de Winkelhof je eigen lampion maken. Lekker knutselen, met papier, lijm en nog veel meer. De activiteiten is van 14.00 tot 16.00 uur. Voor meer info kunt u contact opnemen met Dwars Leiderdorp, tel. (071) 5898203, of u kunt een kijkje nemen op www.dwarsleiderdorp.nl.

Fotospeurtocht

Eind oktober hangen in de etalages in de Winkelhof overal letters. Bij Sample kun je een formulier ophalen waarmee je de speurtocht op kan lossen! Heb jij alle letters op de goede plaats gezet en heb jij de slagzin ingevuld. Lever dan je formulier weer in bij Sample. De winnaar ontvangt een cadeaubon van Intertoys.

Lampionnentocht

Speciaal voor de kleintjes en voor de grotere kinderen, die het te eng vinden aan de spooktocht mee te doen, is er op vrijdag 28 oktober om 18.30 uur een lampionnentocht. We vertrekken op het Hemaplein en lopen kruipend en sluipend richting de Sterrentuin, waar we onderweg zeker een spook of heks tegen het lijf lopen.

Spooktocht door de Houtkamp

Vorig jaar was de spooktocht met 160 deelnemers een groot succes en we hopen dit jaar op zelfs nog meer deelnemers. Het wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van de Halloween-activiteiten in Leiderdorp. Kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders kunnen meelopen. Maar pas op: overal in park De Houtkamp kan je van alles tegenkomen dat je de stuipen op het lijf jaagt. Een grote groep vrijwilligers is al enige tijd bezig om de engste en bizarste stunts te bedenken. Wat voor stunts, dat blijft een verrassing tot je ze tegenkomt. Probeer niet te schrikken en raak vooral niet in paniek. Deelname is gratis, maar je moet je wel inschrijven via info@scwleiderdorp.nl om mee te kunnen doen. We gaan vanaf 19.00 uur vanuit het MEC aan de achterkant van De Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110) in groepjes, het park in. Meer informatie op www.dwarsleiderdorp.nl.