Afbeelding
Foto: PR

SCw, oftewel stichting Sociaal Cultureel werk, voert in Leiderdorp het jongerenwerk uit. Eens per maand zal voortaan een speciale pagina van het SCw verschijnen met informatie over de activiteiten van het jongerenwerk.

Even (opnieuw) voorstellen


Als SCw werken we onder meer vanuit jongerencentrum Dwars in de Bloemerd en De Buit aan de Buitenhoflaan. Maar we zijn eigenlijk overal waar iets met jeugd en jongeren te doen is, zoals op straat en op de scholen. We houden ons bezig met een zinvolle invulling van de vrije tijd van jeugd en we helpen jongeren bij het vinden van hun kwaliteiten. Daarvoor organiseren we door, voor en met jeugd en hun ouders een groot scala aan activiteiten: workshops, trainingen, sport, voorlichting, feestjes, evenementen en nog veel meer. Eigenlijk alles op het gebied van vrije tijd en jeugd waar behoefte aan is. We hebben daarvoor jongerenwerkers in dienst die samen met de jeugd voor het programma, het beheer en de begeleiding verantwoordelijk zijn.

In de toekomst willen we ons ook meer gaan richten op activiteiten in de wijken. Denk aan knutselen of spelen op straat. Daarvoor zoeken we contact met gedreven vrijwilligers, die samen met ons die activiteiten willen bedenken, organiseren en uitvoeren.

'We zijn overal waar iets met jeugd en jongeren te doen is'

Wilt u meer over ons weten? Kijk dan eens op www.dwarsleiderdorp.nl, kom langs op een van onze locaties of bel ons op (071) 5421662 of (071) 5898230.

Jongerencentrum Dwars

Heel veel activiteiten van SCw Leiderdorp, zowel voor kinderen als voor de oudere jeugd, vinden plaats in jongerencentrum Dwars aan de Bloemerd 1c in Leiderdorp.

Dwars is te volgen via Social media. Zo blijf je op de hoogte van komende activiteiten, zie je foto's van leuke activiteiten, kun je in contact komen met de jongerenwerkers en je vragen stellen. Natuurlijk zijn we ook nog bereikbaar op de ouderwetse manier, via mail, telefoon en kan je ook gewoon binnenlopen. Op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Snapchat zijn we te vinden als Dwarsleiderdorp.

De jongerenwerkers zijn ook be-

reikbaar via WhatsApp: Mimoun (0653572256), Nadia (0640054957) en Robert (0640766305).

Jongerencentrum Dwars aan de Boemerd  van binnen. | Foto: PR