Natuurlijk is er aandacht voor paddenstoelen, zoals de glimmerinktzammen op de foto, tijdens de excursie in Ganzenhoek.  | Foto: PR
Natuurlijk is er aandacht voor paddenstoelen, zoals de glimmerinktzammen op de foto, tijdens de excursie in Ganzenhoek. | Foto: PR Foto: PR

Op zoek naar de herfst

wassenaar n Woensdag 19 oktober om 10.00 uur start vanaf de Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord in Wassenaar (Wassenaarseslag 26) een excursie van Dunea/Staatsbosbeheer. Het gebied is een zeer gevarieerd stuk duin, dat enerzijds bestaat uit bos, en anderzijds uit open duin. Daarnaast zorgen de Ganzenhoekplas, oorspronkelijk een infiltratieplas maar in 2007 teruggegeven aan de natuur, en diverse kwelplasjes voor een heel afwisselend landschap met bijbehorende flora en fauna.

Tijdens de wandeling zal vooral aandacht worden gegeven aan diverse fraaie herfstverschijnselen, zoals bladverkleuring bij planten en paddenstoelen. Daarnaast komen diverse andere aspecten van de Ganzenhoek aan de orde, zoals de historie en de waterwinning.

De wandeling duurt ruim twee uur en gaat onder meer over onverhard duin. Kosten: volwassenen € 5,- en kinderen tot 12 jaar € 3,-. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, er kunnen maximaal vijftien personen mee. Aanmelden kan via bezoekerscentrum@dunea.nl of tel. (088) 3474849.


Workshop koffers en tassen timmeren

leiderdorp n Kunstenaarsduo Ruben la Cruz & Karolien Helweg geeft op zondagmiddag 16 oktober een workshop voor kinderen van 5 tot 12 jaar in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Leiderdorp. Kinderen mogen zelf koffers en tassen in elkaar timmeren van hout. Dus zij (en hun ouders) gaan flink aan de slag met hamers en spijkers!

De kunstenaars gaven een soortgelijke workshop tijdens de Dag van het Park afgelopen mei. De belangstelling daarvoor was zo groot dat Stichting Kunst in de Heemtuin de kunstenaars nog eens uitgenodigd heeft om een workshop te geven, nu voor het eerste weekend van de herfstvakantie. De resultaten van het eerste workshop zijn deels nog te zien bij het beeld van de vluchteling op de Waterschapsheuvel in Park de Houtkamp.
De workshop is op zondag 16 oktober van 13.30 tot 16.30 uur in het MEC in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110(e) in Leiderdorp. Het is vrije inloop, je kunt een uurtje (of langer) meedoen en dan weer weggaan. Deelname is gratis. Wel horen we graag even of je komt via mec@natuureducatie.nl.