Foto: J.P. Kranenburg
Foto: J.P. Kranenburg Foto: Corrie van der Laan

Lunchen aan langste tafel

gezellig n Ruim honderd Leiderdorpers genoten vorige week dinsdag van een lekkere en gratis lunch op het Hemaplein in winkelcentrum Winkelhof. De zogeheten Langste Tafel lunch was georganiseerd door de winkeliersvereniging van Winkelhof, Stichting Pluspunt en zorgorganisatie Gemiva in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Het idee is dat het inwoners van de gemeente zo wat gemakkelijker wordt gemaakt om mensen uit hun eigen omgeving te ontmoeten. Tijdens het eten kon bovendien genoten worden van live muziek.

Onder de vele eters waren ook burgemeester Laila Driessen en de wethouders Jeff Gardeniers (CDA), Kees Wassenaar (VVD) en Michiel van der Eng (D66) die zo een mooie gelegenheid kregen om eens op een andere manier met burgers van gedachten te wisselen.


Nieuws van de Volksuniversiteit

Educatie n Deze maand starten weer een aantal interessante cursussen bij de Volksuniversiteit Leiderdorp. Hieronder een greep:

Creativiteit en beweging

Op maandag 10 oktober (10.30-11.30 uur) start een kennismakingscursus Pilates van drie lessen. Er is nog plaats! Ook kunt u nog instappen in tekenen, schilderen, vilten en patchwork. En in yoga en bewust bewegen. Aarzel niet, u bent welkom.

Van Delacroix tot Gauguin

De 19e eeuw is een turbulente periode waarin grote veranderingen plaatsvonden, ook in de kunst. In vijf lessen komen de belangrijkste stromingen en kunstenaars aan bod. Van een romanticus als Delacroix, impressionisten als Monet tot post-impressionisten als Van Gogh en Gauguin. De docente leert u met 'nieuwe ogen' kijken. Eerste les: dinsdag 11 oktober, 19.30-21.30 uur.

Mediteren voor senioren
Cursus van drie lessen voor iedereen die wil leren om meer ontspanning in lichaam en geest te krijgen. De oefeningen worden zittend op een gewone stoel gedaan. Eerste les: maandag 24 oktober, 14.00-16.00 uur.

Zilveren hanger maken

In de cursus Zilver Bewerken gaat u uw eigen zilveren hanger maken. U werkt met plaatzilver en leert zagen, boren en afwerken. De moeilijkheid bepaalt u zelf, het resultaat is altijd uniek. Eerste les woensdag 26 oktober, 19.30-21.30 uur.

Informatie en inschrijving: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp (ma t/m do, 9.30-12.00 uur).