Afbeelding
Foto: PR

Kindervoorstelling vol dieren en muziek

Zoeterwoude n Mark van Vliet speelt zondag 9 oktober bij Stichting Jeugdtheater WOUW in Zoeterwoude de voorstelling 'Help ik heb een vlieg ingeslikt'. Een spannende muzikale voorstelling met heel veel dieren en prachtige klassieke muziek van onder anderen Saint-Saëns, Rossini en Tchaikovsky.

Mark schrikt wakker. Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Kleine dieren, grote dieren, lichte en zware dieren, langzame en snelle dieren, lieve en gevaarlijke dieren. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Allemaal komen ze helpen om de vlieg uit zijn buik te krijgen! Maar zou het ze lukken?

Klassieke muziek is Mark van Vliet met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde jaren in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en op vroege leeftijd mocht hij al mee naar de grote concerten. Daar keek hij zijn ogen uit met al die instrumenten. Zo raakte hij op vroege leeftijd ook zelf verslingerd aan muziek. In deze voorstelling zingt, danst en speelt Mark op bekende melodieën van beroemde componisten.
'Help! ik heb een vlieg ingeslikt' is een speelse manier voor kinderen (en volwassenen) om in aanraking te komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek. Verschillende fragmenten uit 'Het Carnaval der Dieren' van Camille Saint-Saëns komen op een bijzondere manier terug in deze voorstelling. Een lentefris, muzikaal sprookje gespeeld met de directe kracht van schitterende handpoppen in een verrassend decor. Voor alle kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar.
De voorstelling is te zien in het Ons Huis gebouw aan het Kosterspad 3 in Zoeterwoude-Dorp. De aanvang is 15.00 uur en de toegang bedraagt 4 euro per persoon. Er is geen voorverkoop, kaartjes zijn vanaf 14.45 uur te koop aan de zaal.

www.wouwzoeterwoude.nl


Kinderboekenweek

n Barbara Scholten in de bieb

leiderdorp n Woensdagmiddag 12 oktober, tijdens de Kinderboekenweek 2016, vindt in alle vestigingen van de BplusC een schrijversbezoek plaats. In Leiderdorp komt Barbara Scholten op bezoek.

Barbara Scholten is een sportieve schrijfster. Hockeyhobbels en kunstgrasknieën werd haar eerste boek en het begin van de I love hockey-serie. Naast een serie over hockey schrijft Barbara ook de serie Voetbalgekkemeiden.

Barbara komt voorlezen uit haar boek en de deelnemers gaan een kaartje schrijven voor een goed doel: een onbekende oudere die dolgraag post krijgt. Dat past bij het motto van de Kinderboekenweek 2016: 'Voor altijd jong', waarbij opa's en oma's - en eigenlijk alle ouderen - centraal staan.

Plaats: BplusC bibliotheek, Van Diepeningenlaan 110 (De Sterrentuin),

Kinderboekenschrijfster Barbara Scholten. | Foto: PR

Leiderdorp

Tijd: woensdag 12 oktober, 14.00-15.00 uur

Leeftijd bezoekers: 7-12 jaar. Maximaal 35 bezoekers (vol is vol)

Toegang: gratis


Vivaldi, Bach en meer op verjaardag kamerkoor

leiden n Kamerkoor Capella Vocale viert haar twintigste verjaardag met het programma 'In de Gloria!'. Met muziek van Vivaldie en Bach maar ook met het speciaal voor deze verjaardag geschreven werk van de Leidse componiste Emma Brown.

Capella Vocale heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een van de toonaangevende kamerkoren in Leiden en omgeving. Het bereiken van het lustrum viert het koor met onder meer het Gloria van Antonio Vivaldi en J.S. Bach's motet Singet dem Herrn ein neues Lied. Verder vindt de première plaats van Nu, een speciaal voor deze gelegenheid geschreven werk van Emma Brown op een gedicht van Bart Moeyaert. Tenslotte zal Capella enkele pareltjes uit het repertoire van de afgelopen decennia nogmaals oppoetsen.

Het concert met de toepasselijke titel 'In de Gloria!' laat een staalkaart van werken uit verschillende stijlperioden en van een veelheid aan componisten horen. Zo zingt het koor naast Bach en Vivaldi onder meer werk van Felix Mendelssohn, Samuel Barber, Francis Poulenc, Edward Elgar en Jetse Bremer.

Aan het concert werken de bekende sopraan Bernadeta Astari mee en de alt Marie Anne Jacobs. De begeleiding op het orgel is in handen van Wim Loef en een instrumentaal ensemble. Het geheel staat onder leiding van Monique Schendelaar, dirigent van Capella Vocale sinds het eerste uur.

De uitvoering vindt plaats op zondag 9 oktober in de Lutherse Kerk, Hooglandse Kerkgracht 26 in Leiden. Aanvang 15.00 uur. Toegang

€ 17,50 in de voorverkoop en € 20 aan de deur, jeugd (tot/met 12 jaar) € 10 Meer informatie en voorverkoop via www.capellavocale.nl.