De vrijwilligers van het Repair Café kunnen bijna alles repareren. | Foto: PR
De vrijwilligers van het Repair Café kunnen bijna alles repareren. | Foto: PR Foto: PR

Samen repareren levert allerlei voordeel op

n Vanmiddag Repair Café in Gading

leiderdorp n Dit kapotte ding nu weggooien? Of het toch eens proberen te herstellen, met hulp van een handige dorpsgenoot? Dit laatste is de betere keuze; in ruim zes van de tien gevallen lukt de reparatie voor wie het Repair Café bezoekt. Woensdag 21 september kan dit weer: Leiderdorpse vrijwilligers staan tussen half 2 en half 4 klaar in activiteitencentrum Gading om ieders huisraad te repareren.

Bij het Repair Café voeren deskundige mannen en vrouwen met bezoekers reparaties uit. Allerlei kapotte dingen uit en rond het huis komen aan bod: van nageltangetje tot speelgoedauto, en van stoelpoot tot klok. Samen repareren levert allerlei voordeel op. Het is gratis, dus goed voor de portemonnee. Er hoeven minder nieuwe spullen gemaakt te worden, dat scheelt in grondstoffen en energie voor productie. Het betekent minder afval en milieubelastende uitstoot. Van samen repareren steek je ook nog iets op. En tenslotte is het gewoon gezellig.

Op elke derde woensdagmiddag van de maand is het Leiderdorpse Repair Café één grote ontmoetingsplek. Koffie en thee staan klaar. De ingang van Gading, aan de Griffioen 15, is achter de BP-benzinepomp aan de Engelendaal.

Overigens kan het Repair Café een nieuwe vrijwilliger gebruiken, die handig is met elektra.