Afbeelding
Foto: PR

Schaatshal 40 jaar

schaatsen n Op zaterdag 8 oktober wordt in de Schaatshal Leiden uitgebreid stil gestaan bij het feit dat Ton Menken veertig jaar geleden de ijsbaan realiseerde waar duizenden streekgenoten, waaronder veel kampioenen en zelfs Olympiërs, hun eerste rondjes schaatsten. De heer Menken zal in hoogst eigen persoon aanwezig zijn bij de diverse feestelijkheden.

Tussen 11.00 en 17.00 uur zal het bruisen van de activiteiten op de binnen- en buitenbaan, waarbij alle schaatsverenigingen in alle schaatsdisciplines uit de regio acte de présence geven. Er zijn demonstraties, clinics en er kan vrij geschaatst geworden. Wie geïnteresseerd is, kan zelfs een bezoek brengen aan de machinekamer waar het ijs door ijsmeester Jan van Rijn 'gemaakt' wordt.

En dat ook nog eens voor de bijzonder lage entreeprijs van 0,40 cent, vanzelfsprekend een symbolisch bedrag vanwege het 40-jarig bestaan. Ook in de koek-en-zopie tent is van alles voor hetzelfde bedrag te koop.

Op www.schaatshalleiden.nl is alle informatie over het dagprogramma te vinden.


E1 in het nieuw

Kees van Haasteren (rechtsachteraan) van Toyota van Haasteren uit Leiderdorp heeft RCL E1, met ingang van dit seizoen RCL JO11-1 geheten, voor de derde keer op rij in het nieuw gestoken. Alle reden om de mannen van trainer René Koolmoes en leider Robert Guis weer op de foto te zetten. Het team komst uit in de Hoofdklasse en staat na drie ronden voor de beker ongeslagen bovenaan. | Foto: PR