Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Open dag brandweer druk bezocht

brandweerpret n Vele honderden nieuwsgierigen vonden zaterdag de weg naar de brandweerkazerne aan de Simon Smitweg, waar de Leiderdorpse brandweer open huis hield.

Het was genieten voor alle leeftijden. Iedereen kon naar hartenlust rondsnuffelen in de kazerne en er stonden allerlei voertuigen van de brandweer en andere hulpdiensten - politie, ambulance - klaar ter bezichtiging. Vooral de kinderen vonden het prachtig om achter het stuur van een echte brandweerwagen te kruipen en op zo'n stoere motor van de politie te zitten. Populair was ook het waterspel waarbij ze met een brandspuit op een doel moesten richten (foto linksboven). Spectaculair waren de demonstraties waarbij de brandweerlieden lieten zien hoe ze een bekneld zittend slachtoffer uit een auto 'knippen' (foto linksonder) en hoe je een autobrand snel blust.Volwassen bezoekers konden zelf oefenen met het onder controle krijgen van een gevalletje vlam in de pan (foto rechts).

Natuurlijk was er ook aandacht voor educatie. In een nagebouwde huiskamer kon iedereen proberen zoveel mogelijk potentieel brandgevaarlijke situaties te identificeren.

| Foto's: J.P. Kranenburg

Afbeelding
Afbeelding