Alecto Heren 1. | Foto: PR
Alecto Heren 1. | Foto: PR Foto: PR

Alecto wint in hechtisch duel van Berkel

hockey n De mannen van Alecto hebben in een duel dat bol stond van de incidenten drie punten gepakt tegen Berkel H1. De equippe van Sander Rottier en Hidde Kuijers had het lang moeilijk en wist pas laat het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken.

Berkel kwam na vijf minuten brutaal op voorsprong, maar kon niet heel lang genieten van deze goal. Luttele minuten later schoot Koen Dickhoff de gelijkmaker binnen en drong Alecto meer aan. Tot de rust werd er niet meer gescoord en na rust bleef dit ook lang het geval. Alecto was optisch beter, maar wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk was het Stijn Klop die van dichtbij de 2-1 aantekende en niet veel later ook de 3-1 op het scorebord zette.

Alecto boekte hiermee de eerste overwinning van het seizoen en kent met vier punten uit twee duels een goede start. Volgende week gaat Alecto uit naar Etten-Leur.


Eerst officiƫle seizoens kick-off

presentatie n In hun eerste officiƫle seizoens-kick-off ooit, presenteerde het eerste herenteam van de Leiderdorpse hockeyclub Alecto zichzelf zondag aan de pers. Coach Sander Rottier, assistent coach Hidde Kuijers en aanvoerder Koen Dickhoff stelden de spelers voor en blikten vooruit op het nieuwe seizoen.

Volgens Kuijers heeft Alecto, dat uitkomt in de Eerste klasse B, een redelijk zware poule getroffen. Met name Klein Zwitserland en Leonidas worden geduchte tegenstanders. Daarnaast komen de Leiderdorpers Etten-Leur en Groen-Geel weer tegen. "Altijd lastig". Wat niet wegneemt dat de club stevige ambities heeft. "We willen bovenin meedraaien en gaan voor een top 4 positie."

Met zeven nieuwe spelers in de gelederen, veelal terugkerende oud-Alecto mannen, moet dat gaan lukken, verwacht ook Rottier. Hij somde drie doelstellingen op voor het nieuwe seizoen: plezier, prestatie en een groei in techniek en tactiek. Plezier noemde hij niet voor niets als eerst. Voor de heren van Alecto draait het niet uitsluitend om winnen alleen. Het sociale aspect is ook belangrijk. Niet alleen binnen het team, dat wordt over de hele club uitgerold. De herenselectie zet zich op vele manieren in voor Alecto. "Heren 1 traint en coacht alles bij elkaar bijna tweehonderd leden", aldus Rottier.

Dit jaar heeft het team ook een goed doel geadopteerd: de Kadish Foundation. Deze stichting begeleidt in de Lusaka (Zambia) jonge hockeycoaches, die training geven aan kinderen en financiert hun scholing en opleiding.