Jorrit Croon en burgemeester Driessen geven een kleine hockeydemonstratie. | Foto: J.P. Kranenburg
Jorrit Croon en burgemeester Driessen geven een kleine hockeydemonstratie. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Sportweek hockeyend geopend

opening n Burgemeester Laila Driessen heeft jarenlang op hoog niveau gehockeyd. En ze is de techniek nog niet vergeten, zo bleek zaterdag toen ze aan het begin van de middag de Nationale Sportweek in Leiderdorp opende met een potje sparren met niemand minder dan Olympiër Jorrit Croon.

Het was zaterdag om 13.00 uur razend druk op het Sportplein, zoals het plein voor Sport 2000 en de Hema tot en met vrijdag heet. Joyce Thissen van het organiserende Sportfondsen Sport Service Punt Leiderdorp legde nog eens de bedoeling van de Sportweek uit. "We hopen dat zoveel mogelijk mensen deze week kennis maken met de sporten die je kan doen in Leiderdorp." Want sporten is belangrijk, benadrukte ook burgemeester Driessen. "Niet alleen omdat het gezond is, maar ook vanwege het sociale aspect." Daarna was het tijd voor een enthousiaste begroeting van de Leiderdorpse hockeyer Jorrit Croon (18), die in Rio zijn Olympische debuut maakte met het Nederlands team. Hij vertelde dat hij met een dubbel gevoel terugkijkt op de Spelen. "Natuurlijk was het een geweldige ervaring en ben ik trots dat ik er nu al bij was, maar het blijft jammer van die vierde plek."        

De officiële opening werd passend afgerond met een spetterende dansdemonstratie van enkele tientallen jonge leden van de Leiderdorpse dansschool De Rode Sneakerz.

Tot en met vrijdag zijn er op het Sportplein nog allerlei sportdemonstraties met onder meer taekwondo, darten, schaken, streetdance en badminton. Kijk voor het programma op www.sportleiderdorp.nl. Bovendien is donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur het beweegloket geopend, waar iedereen met al zijn vragen over sporten in Leiderdorp terecht kan, en geeft vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur de oogvereniging informatie over sporten met een visuele handicap.

inzameling sportkleding

Tijdens de Sportweek staat op het Sportplein een grote kledingkast waarin iedereen zijn overtollige maar wel draagbare sportkleding in kan doen (alle maten welkom). Die spullen gaan naar de Stichting Leiden Helpt, die zorgt dat ze terecht komen bij mensen in de regio die dit hard kunnen gebruiken.