Ibo Olekli voor zijn winkel.
Ibo Olekli voor zijn winkel. Foto: Corrie van der Laan

Minimarkt Oranjegalerij in andere handen

Winkelcentrum n De minimarkt aan de Leiderdorpse Oranjegalerij heeft een nieuwe eigenaar. Ibo Olekli heeft de winkel per 1 september de minimarkt overgenomen en omgedoopt tot Ibo's Mini Market 't Oude Dorp.

Olekli kwam een jaar geleden in dienst van de toenmalige eigenaar en was eigenlijk meteen thuis op de Oranjegalerij. "De mensen hier voelden al snel als familie." Toen zijn werkgever aankondigde dat hij wilde stoppen met de Leiderdorpse winkel omdat hij het te druk kreeg met zijn andere vestigingen, heeft Olekli hemel en aarde bewogen om de zaak te kunnen overnemen. En dat is gelukt.

Hij heeft wel het een en ander veranderd. De inrichting is praktischer geworden en het assortiment uitgebreid. "Dat stem ik zoveel mogelijk af op de vraag van mijn klanten. Als ik iets niet heb, zorg ik dat ik het binnen twee dagen in huis heb." Vorige week vrijdag is hij met iets heel nieuws gestart: vers klaargemaakte, kant en klare Turkse en Marokkaanse maaltijden. Hoeft alleen maar even opgewarmd te worden in de magnetron.

Nieuws is er ook van het Leiderdorps Snoeppaleis. Daar kan je sinds kort even gezellig gaan zitten en een kop koffie, thee of glaasje fris drinken. "Ik mag nu twee tafeltjes buiten zetten", zegt eigenaresse Cobie Arnoldus. "Mijn klanten stellen dat echt op prijs. Zeker met het mooie weer van de afgelopen weken is er veel gebruik van gemaakt, vooral door de ouderen uit de buurt." Omdat er vraag naar was, verkoopt ze tegenwoordig bovendien belegde broodjes. "Het is maar een beperkte kaart, maar we hebben wel van dinsdag tot en met vrijdag een dagspecialiteit." En dat is nog niet alles. In het Snoeppaleis is nu ook schepijs verkrijgbaar. "Dat komt van IJsboerderij De Jong uit Zoeterwoude, een echt regioproduct", vertelt Arnoldus trots.


Workshopdag in Trefpunt

bezinning n Binnenkort wordt in het gerestaureerde Trefpunt van de historische Dorpskerk te Leiderdorp een centrum geopend worden voor Bezinning en Inspiratie (CBI). Om mensen hier alvast een voorproefje van te geven, wordt een workshopdag georganiseerd in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp .

De workshops houden zich bezig met zingeving en inspiratie. De thema's variƫren van 'Staan in je innerlijke kracht door middel van meditatie' tot 'Mindful Leven', 'Klank ligconcert', 'Christelijke meditatie', 'Iconen' en 'Zingen met je ziel'.

Het centrum gaat uit van de Protestantse Gemeente Leiderdorp die zo hoopt op een laagdrempelige wijze een brug te kunnen slaan tussen het maatschappelijke verlangen naar zingeving en het mission statement van de kerk, het evangelie. Door het aanbieden van kortstondige cursussen over levensvragen en spiritualiteit denkt zij in te kunnen spelen op deze tijd waarin mensen zich steeds minder kunnen en willen binden aan een organisatie en vaste verplichtingen maar wel de behoefte voelen aan verdieping, zingeving en ontspanning.

Wie interesse heeft voor een workshop kan vrijblijvend komen op het aangegeven tijdstip om hieraan deel te nemen. Het is dus niet nodig de gehele dag aanwezig te zijn, maar dat mag wel. De workshops starten om 10.00 uur en 11.15 uur en worden herhaald om 13.30 uur en 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.pgleiderdorp.nl.