Afbeelding
Foto: PR

RCL mannen delen punten na pover duel

voetbal n RCL bleef ongeslagen in de derde ontmoeting van het seizoen. Daarmee werd het meest positieve nieuws al vermeld. De Leiderdorpers en Lyra scoorden geen van beiden in een zeer pover duel van twee kanten. Linksback Robin Brasker stak 'de draak van een wedstrijd' ook niet onder stoelen of banken, maar was blij met zijn derde basisplaats op rij.

RCL opende nog wel sterk in De Lier maar na een kwartier was het beste er ruimschoots af. In die fase kregen Thom Wijnalda en Nick Permanand (2x) prima kansen, maar dat leverde geen voorsprong op. Brasker: "Dan had je natuurlijk een andere pot gespeeld en de wedstrijd naar je hand kunnen zetten. Nu vielen we ver terug en werd het een middagje van de lange bal, dit van beide kanten. Eigenlijk zijn er niet veel kansen meer gekomen. Wel wat mogelijkheden, maar het was al met al simpelweg niet overtuigend. De uiteindelijke uitslag is logisch. Deze pot verdiende geen winnaar."

Toch sprak de vorig seizoen in het eerste debuterende 'kind van de club' monter. "Voor mij is het een lekkere start van het seizoen. Door Stefan Luykx en Henk Buijn ben ik als linksachter neergezet en op die positie heb ik nu drie keer gespeeld in competitieverband. Ik krijg het vertrouwen en dat voelt goed aan. In de voorgaande wedstrijden tegen Valken'68 en Soccer Boys speelde ik de wedstrijd uit. Nu moest ik er kort voor tijd af met kramp. Ik ben geen back en speelde vorig seizoen op andere posities, maar ik vind het belangrijker dat ik speel. Als dat als linksback is, vind ik dat prima."

Brasker, die sinds dit seizoen (geliefd) hoofdtrainer is van de D-selectie van RCL, was weliswaar teleurgesteld in de teamprestatie maar spreekt toch van een prima start van de competitie. "Met zeven uit drie is de start goed te noemen. Het is nu eenmaal niet mogelijk om altijd hetzelfde niveau te halen. In defensief opzicht hebben we het goed gedaan in elk geval en de nul is altijd lekker. We krijgen nu twee thuiswedstrijden en dan moeten we vlammen om zo in de kopgroep te blijven. Eerst ontvangen we SC Monster, een tegenstander waartegen we iets goed te hebben maken ten opzichte van vorig seizoen. Daarna volgt VDL en dan gaan we naar DoCoS, een ploeg die het goed doet en ook prima in elkaar steekt."

RCL staat bekend als een vriendenteam en in dat opzicht is de komst van Buijn, vorig seizoen nog trainer van Roodenburg, ook niet verkeerd, meent Brasker. "Hij is bevriend met de hoofdtrainer en dat maakt het tot een eenheid. De nieuwe assistent is er altijd bij en praat veel met de spelers. Dat is een prima ontwikkeling en maakt dat spelers nog meer vertrouwen krijgen. Het moet bijdragen tot een succesvol seizoen en na de prima resultaten in de beker en de competitiestart mogen we stellen dat we goed op weg zijn. Helaas zit er wel eens een mindere beurt bij zoals tegen Lyra, maar er is in elk geval niet verloren."

Na de puntendeling deelt RCL de tweede plaats met HVC'10 en DSO achter het nog niet morsende DoCoS. Ten opzichte van vorig seizoen een significante verbetering. De mannen van Luykx hadden destijds na zes wedstrijden pas zes punten.

Bron: Leidenamateurvoetbal, Hennie Kanbier


Comback komt net te laat voor Velocitas

n Nipt verlies tegen IJsselvogels

Korfbal n Het is de selectie van Velocitas niet gelukt om na de overwinning van vorige week een verdubbeling van het puntenaantal te realiseren. In de uitwedstrijd tegen het Moor-drechtse IJsselvogels werd met een klein verschil van 21 – 23 net naast de punten gegrepen.

Het verlies lag niet aan de beginperiode van de Leiderdorpers, die na een vroege achterstand van 3 – 0 weer op gelijke hoogte en zelfs even op voorsprong wisten te komen. Mede door schoten van Ivar van Driel en Debby Halvemaan wist Velocitas het IJsselvogels erg lastig te maken waardoor de wedstrijd een tijd gelijk opging. Tegen het eind van de eerste helft zakte het spel van de Leiderdorpers onverwacht in. IJsselvogels wist wel raad met het verkregen voordeel en bracht de toch al zuiver schietende aanvallers prima in stelling. Tijdens de thee keek Velocitas opeens tegen een achterstand van 13 – 9 aan.

Direct na rust werd duidelijk dat het eerste team van Velocitas de pauze niet had kunnen aangrijpen om de wedstrijd te doen kantelen. IJsselvogels ging rustig verder met waar het voor rust aan begonnen was: scoren. Het lukte het zoekende Velocitas maar zo nu en dan om een tegenpunt te produceren, waardoor het verschil halverwege de tweede helft maar liefst zeven punten bedroeg.

ommekeer

Na driekwart wedstrijd besloot Velocitas coach Wim Schaap in te grijpen. Amanda Pikaar en Thomas de Boer werden ingebracht om een ommekeer te forceren. Dat lukte en plotseling waren de rollen omgedraaid. Waar IJsselvogels de grootste moeite had om een productieve aanval op zetten, wisten de Leiderdorpers kans na kans te verzilveren. De comeback was indrukwekkend maar kwam te laat. Net toen de achterstand was teruggebracht tot het kleine verschil van 23 – 21 gaf het klokje van de scheidsrechter aan dat het tijd was om af te fluiten.

Met twee punten uit drie wedstrijden vindt Velocitas 1 zich nu terug in de middenmoot van de eerste klasse. Geen slechte plek gezien het feit dat de Leiderdorpers vorig jaar nog in de tweede klasse uitkwamen. Toch geven de verloren partijen (twee in totaal met slechts twee punten verschil) het gevoel dat er meer mogelijk is voor het in de eerste klasse debuterende team. Of dat klopt, zal Velocitas volgende week moeten bewijzen. Tegen het lager geplaatste Rapid kunnen de Leiderdorpers een gat slaan met de onderste regionen van de competite.