Het waren er echt zeven. Dat laten de RCL vrouwen maar wat graag zien.
Het waren er echt zeven. Dat laten de RCL vrouwen maar wat graag zien. Foto: Gert-Jan van Heijningen

RCL overklast Be Quick

n Sprankelend spel leidt tot 7-0 winst

voetbal n Sprankelend voetbal op sportpark De Bloemerd met een subliem spelend RCL. Met zeven stuk voor stuk schitterende treffers werden de meiden van Be Quick '28 zaterdag teruggestuurd naar huis. En daar was geen speld tussen te krijgen. De overtuiging en souplesse waren maximaal en dan dwing je ook respect af. Vijf goals voor de pauze en twee na de thee bepaalde de eindstand op een indrukwekkende 7-0.

Tekst en foto's: Gert Jan van Heyningen

In het begin van het duel waren er wat mogelijkheden voor de meiden uit Zwolle maar de verdediging van de Racing stond als een huis. De formatie van coach Janet Griffioen nam de touwtjes strak in handen en overklaste de tegenstander met uitstekend voetbal. De linies schoven professioneel in elkaar met kort tikwerk en smaakmakende passes. Daarnaast tempoversnellingen met uitstekend positiespel.

In de 13e minuut opende de Racing de score via Dominique van Wensveen op een pass van Marijke van den Berg. Vier minuten later verdubbelde Shirley Nederpel de score na een fraaie combinatie. De meiden uit Zwolle probeerden het nog wel maar niets lukte.

Voetbalshow

Heel anders was het bij de Leiderdorpsen die er steeds meer zin in kregen om hoogstandjes te laten zien. Kirsten Kok tekende na een spraakmakende aanval voor de derde treffer die ze opdroeg aan de geblesseerde doelvrouw Kimberly Heijne. Een weergaloze voetbalshow volgde met een treffer na weer zo'n fraaie combinatie van Cerise Klijn. Vlak voor de pauze was het opnieuw raak. Uit een onmogelijke hoek schoot Marijke van den Berg het leer in de verste hoek hoog in de touwen. Een afgetekende 5-0 voorsprong bij rust en genieten van de spelvreugde bij de rood-witte ploeg.

In de tweede helft nam de Racing gas terug. In een lager tempo controleerde de thuisploeg het spel met opnieuw mogelijkheden voor Marijke van den Berg en Dominique van Wensveen. Dat lukte niet maar wel bij goaltjesdief Shirley Nederpel die haar draai bij de Racing duidelijk weer heeft gevonden. Twee heerlijke doelpunten scoorde Nederpel op aangeven van Bianca van der Meer en Romana Bernardon en bracht daarmee haar inbreng op drie.

Een fraaie zevenklapper met uitstekend voetbal wat absoluut naar meer smaakt. RCL coach Janet Griffioen was na afloop tevreden en glimlachte van oor tot oor. Complimenteerde de groep gretige meiden met het behaalde resultaat. Geloof in eigen kracht en werken voor elkaar met maximale inzet. De structuur duidelijk en de doelstelling van dit nog prille seizoen is wel degelijk om mee te doen in de top van de Hoofdklasse. De eerste stappen zijn inmiddels gezet.

Zaterdag staat in Sassenheim Ter Leede op het programma. Aanvang 12.30 uur op sportpark Roodemolen.


Successen voor Kano Rijnland op NK

kanopolo n Kano Rijnland uit Leiderdorp kan terugkijken op een uitstekend Nederlands Kampioenschap Kanopolo.

Na twee weekenden van spannende wedstrijden pakte het eerste team het goud in de eerste klasse en promoveert daarmee naar de hoofdklasse, de hoogste landelijke klasse. Het derde team eindigde op het hoogste podium in de derde klasse.

In de jeugdklasse was het zilver voor het Kano Rijnland Jeugdpolo team, dat te zien is op de foto hiernaast.

Shirley Nederpel scoorde drie fraaie doelpunten.
Afbeelding