Léon Janson (vooraan) met zijn team, van beneden naar boven Corrie Brakhoven, André Beij en Andrea Virati.
Léon Janson (vooraan) met zijn team, van beneden naar boven Corrie Brakhoven, André Beij en Andrea Virati. Foto: Corrie van der Laan

'Iedere familie is anders dus iedere uitvaart is anders'

leiden n "Een overlijden in de familie is al droevig genoeg. Ons streven is de nabestaanden te ontzorgen, ze op allerlei manieren te helpen." Aan het woord is uitvaartbegeleider André Beij van Uitvaartverzorging Janson & Bolland.

In Leiderdorp is André bij velen bekend. Decennialang had hij samen met zijn echtgenote de Vers Specialist groentewinkel aan de Oranjegalerij. In 2010 verkochten ze de zaak. André, een echt mensenmens die ook zeer actief is in het kerkelijk werk, rolde daarna als vanzelf in de uitvaartbranche. Sinds twee jaar werkt hij bij Janson & Bolland in Leiden. "En dat past mij als een jas."

Eigenaar van het uitvaartbedrijf is Léon Janson. Hij startte in 2005 samen met zijn toenmalige compagnon Karel Bolland – die inmiddels met pensioen is – met het uitvaartcentrum in het prachtige, monumentale pand aan de Levendaal 103. Janson heeft hart voor zijn vak en heeft een team om zich heen verzameld met diezelfde eigenschap. "Wij staan voor kwaliteit, service en betrokkenheid. Het aantal uitvaarten dat wij verzorgen, zouden we in principe met zijn tweeën afkunnen. Maar we zijn met zijn vieren. Dat betekent dat we de familie van een overledene meer aandacht kunnen geven en dat we kunnen garanderen dat de familie vanaf het eerste tot het laatste contact één en dezelfde begeleider krijgt."

Alles bij Janson en Bolland is erop gericht ervoor te zorgen dat de familie de zware eerste tijd na een overlijden zo goed mogelijk doorkomt. Janson: "Wat je in dit beroep vooral nodig hebt is mensenkennis en empathie. Je moet kunnen inschatten waar de nabestaanden behoefte aan hebben. Iedere familie is anders, ieder heeft zijn eigen wensen dus iedere uitvaart is anders. En dat kan ook bij ons."

Dat begint al bij het opbaren. Dat kan thuis, waarbij zelfs de mogelijkheid geboden wordt tot balsemen. Of er kan gekozen worden voor opbaring in het uitvaartcentrum. "De familie kan dan altijd komen kijken, als daar behoefte aan is zelfs midden in de nacht." Maar ook opbaring elders is een optie. "Voor mensen in Leiderdorp en Zoeterwoude kan dat op meerdere locaties", zegt Beij. "Bij de uitvaart zelf doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de nabestaanden als ze later terugkijken, er een goed gevoel over hebben. Dat is ook belangrijk voor de verwerking van het verdriet."

'Wij staan voor kwaliteit, service en betrokkenheid'

Ook na de uitvaart gaat de ondersteuning door. Janson: "Wij hebben een gespecialiseerde nazorgmedewerkster, die ongeveer een week later contact opneemt. Ze vraagt dan hoe het gaat en of er nog dingen geregeld moeten worden. Heel vaak zijn er opzeggingen van abonnementen en lidmaatschappen, waar zij bij kan helpen. Ze zorgt er ook voor dat uitvaartpolissen geïncasseerd worden en uitbetaald aan de familie. Iets dat heel vaak vergeten wordt."

Iedereen kan terecht bij Janson & Bolland. "Ook als je een polis van een andere uitvaartmaatschappij hebt, blijf je vrij in je keuze", benadrukt Janson. Wie meer informatie wil, kan kijken op de website www.levendaal.eu of contact opnemen via tel. (071) 5122112 of e-mail info@uitvaartcentrumlevendaal.nl.