Vocaal Ensemble Choral. | Foto: PR
Vocaal Ensemble Choral. | Foto: PR Foto: PR

Tweemaal Chagall

voorstelling n Op zondag 25 september brengt Vocaal Ensemble Choral in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan in Leiderdorp een muzikale vertelling die gebaseerd is op het leven en het werk van de Joods-Russische schilder Marc Chagall (1887-1985).Drie dagen eerder, op 22 september is er een lezing over Chagall in de Scheppingskerk.

Chagall werd geboren in de Russische stad Vitebsk en studeerde in Sint Petersburg, Berlijn en Parijs. In de voorstelling wordt zijn leven gevolgd. Thema's daaruit zitten ook in het schilderij op het podium verborgen. Een centrale plaats is er voor de geweldige kleuren die hij gebruikt. Het schilderij is een uitvergroting van een werk, waarvan het origineel hangt in het museum Message Biblique de Marc Chagall in Nice. Thema van dit schilderij is de liefde en in de muziek en in de liedteksten klinken steeds de universele thema's uit de liefde door: vreugde, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid en tintelend plezier. De muziek is van Henk Ruiter, de liedteksten van Jan Blei en het verhaal is van Frans Ort. Choral bestaat uit een groep enthousiaste zangers uit het noorden van het land die bijna allemaal dirigent zijn. Eerder brachten zij in Leiderdorp de indrukwekkende voorstelling over Etty Hillesum. De voorstelling op 25 september begint om 15.00 uur, de toegang is € 5,00.

Voorafgaand aan de voorstelling is er op donderdag 22 september om 20.00 uur in de Scheppingskerk een lezing over Chagall door ds. Sjoerd Zwaan. Ds. Zwaan is emeritus predikant van Leiderdorp en Chagallkenner. Door de lezing op donderdag zal de voorstelling op zondag nog beter te volgen zijn. De toegang voor de lezing is € 5,00, een combiticket voor lezing en voorstelling kost € 7,50 inclusief consumpties.

Lezing en voorstelling worden georganiseerd door de Protestantse Gemeente Leiderdorp. Bel voor meer informatie Marijke van Pernis op (071) 541 05 62.