Bezoekers kunnen zaterdag 24 september waardevolle voorwerpen laten taxeren en verkopen. | Foto: PR
Bezoekers kunnen zaterdag 24 september waardevolle voorwerpen laten taxeren en verkopen. | Foto: PR Foto: PR

Monuta Van der Luit organiseert gratis Advies- & Taxatiedag

Leiden n Monuta Van der Luit organiseert op zaterdag 24 september een gratis Advies- & Taxatiedag met de naam Tussen Nu en Nalatenschap. Bezoekers kunnen waardevolle voorwerpen laten taxeren en verkopen. Standhouders geven informatie over onderwerpen rondom vermogen en nalatenschap. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur aan de Willem de Zwijgerlaan 179 in Leiden.

Taxeren van waardevolle voorwerpen

"Wij merkten dat nabestaanden vaak bijzondere erfstukken in huis krijgen. Maar vaak weten ze er niet zoveel over", vertelt Ruud Heijnekamp, Management Trainee. "Daarom zijn wij een samenwerking gestart met het Goudwisselkantoor. Zij kunnen meer vertellen over de achtergrond van het voorwerp. En tegelijkertijd kunnen zij de waarde bepalen en helpen bij de verkoop of een eventuele veiling."

Foto van grote voorwerpen

"Wel zijn er een aantal spelregels. Mensen mogen niet meer dan twee voorwerpen kunst of antiek meenemen. Voor goud, zilver, munten, postzegels en andere verzamelingen geldt dit niet. En hebben ze grote voorwerpen, dan adviseren wij ze om hier foto's van te maken. Zo hoeven ze het kostbare object niet mee te nemen en kunnen ze toch advies krijgen."

Informatie over nalatenschap

Heijnekamp merkt dat mensen vaak niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden en regels rondom bezittingen, uitvaart en nalatenschap. "Daarom hebben we een aantal partners uitgenodigd, zoals BMS Notarissen, Partiar B.V., Monuta Herma Pijfers en CVS Woningontruiming. Zij kunnen bezoekers informeren over belangrijke zaken. Het belooft een interessante dag te worden, dus wij hopen op een grote opkomst!"

Vooraf graag aanmelden

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende tijd krijgt bij de taxatie, vraagt Monuta Van der Luit geïnteresseerden om zich op tijd aan te melden. Dit kan online via www.monuta.nl/taxatiedag. Voor vragen kan men op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bellen naar (071) 521 32 31.

Zie ook de advertentie op pagina hiernaast.