Wilco van Wee, vlak voor de start van het onderdeel zwemmen. | Foto: PR
Wilco van Wee, vlak voor de start van het onderdeel zwemmen. | Foto: PR Foto: PR

Velocitas heeft weinig moeite met ONDO

Korfbal n Het eerste team van korfbalvereniging Velocitas heeft de tweede wedstrijd van het seizoen relatief eenvoudig weten te winnen. In de thuiswedstrijd tegen ONDO werd de ploeg uit 's-Gravenzande overtuigend met 21 – 14 weggezet.

De tweede wedstrijd van het seizoen was ook gelijk de tweede wedstrijd in de eerste klasse voor de Leiderdorpers, die vorig jaar met het kampioenschap promotie afdwongen. Dat bleek vorige week nog even wennen. Prijkend in een nieuw tenue, dat nu voorzien is van het logo van partner Mercedes-Benz, werd de openingswedstrijd tegen Futura in de slotfase uit handen gegeven.

Velocitas was gewaarschuwd en begon zaterdag dan ook scherp aan de wedstrijd. De Leiderdorpers waren de eerste 25 minuten de bovenliggende partij. Rutger Wijnbelt wist zijn team op sleeptouw te nemen en was een plaag voor de verdediging van ONDO. De aanvaller van Velocitas wist in de eerste helft dan ook al vijf doelpunten te noteren.

In het tweede part van de eerste helft herpakte ONDO zich echter goed. Velocitas leek wat in te zakken en ging slordiger spelen. Mede door goed stoorwerk onder de paal had Velocitas veel moeite om meerdere schotpogingen per aanval af te lossen. Dat leverde veel balbezit voor de 's-Gravenzanders op, die daar wel raad mee wisten: na 35 minuten spelen gingen beide ploegen rusten met een gelijke verdeling van de punten: 11 – 11.

Na rust bleek dat coach Wim Schaap van de Leiderdorpers de problematiek uit de eerste helft goed had doorzien. Met enkele subtiele aanpassingen in de tactiek wist Velocitas de rollen nu om te draaien. Met Kevin de Boer en Kelly Bavelaar als afvangers onder de paal werd ONDO af en toe weggespeeld. De tweede helft ging dan ook zeer overtuigend met 10 – 3 naar Velocitas. Eindstand: 21 – 14.

Velocitas mag zich nu op gaan maken voor de uitwedstrijd tegen IJsselvogels, dat gelijk speelde tegen Achilles. Een uitgelezen kans om na de nerveuze seizoensstart de aansluiting met de top weer te vinden.

Slordig Alecto wint een punt in Wassenaar

hockey n De mannen van Alecto hebben de seizoensouverture tegen Groen-Geel uit Wassenaar niet om kunnen zetten in drie punten.

De equipe van Sander Rottier en Hid­de Kuijers begon niet goed aan de wedstrijd en speelde erg slordig. De teruggekeerde Koen Dickhoff, Bart Zoutendijk en Enno Massaro maakten direct hun rentree in de basis bij de formatie uit Leiderdorp.

Na een 0-0 ruststand kwam Groen-Geel in de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Pas na deze achterstand begon Alecto beter te hockeyen en creëerden de Leiderdorpers een aantal kansen. Deze kansen waren nog niet besteed aan de aanvalslinie van Alecto, maar vlak voor tijd was Tjerk Webbers via een strafcorner trefzeker. Drie minuten voor tijd tekende Enno Massaro voor de gelijkmaker, maar verder dan deze treffer kwam Alecto niet.

Volgende week treft Alecto Berkel en Rodenrijs op sportpark de Bloemerd. De afslag is om 14.45 uur.

Wilco van Wee verovert 3e plek bij NK Triathlon

triathlon n Zaterdag heeft de Leiderdorper Wilco van Wee een podiumplek behaald bij het Nederlands Kampioenschap Triathlon in Almere in de categorie van 55-60 jaar.

Gitaarleraar Wilco, die ook fervent sporter is, begon zaterdagochtend om 7.30 uur aan een enerverend kampioenschap met in totaal ruim zevenhonderd deelnemers. Na bijna 4 km zwemmen, 180 km fietsen en ruim 42 km hardlopen kwam de Leiderdorper bijna 12 uur later als derde in zijn categorie juichend over de streep.

Wilco: "Toen ik de uitslag las, kon ik niet geloven dat ik derde was. Voor het publiek was het warme weer natuurlijk fantastisch. Voor de sporters was het echter afzien. Tijdens de marathon heb ik zelfs even overwogen om op te geven. Ik kon me gelukkig snel hervatten en ben ontzettend blij met dit resultaat."

Afgelopen zondag werd Wilco in Almere gehuldigd.