V.l.n.r. RCL voorzitter Kees van der Burg, sportwethouder Michiel van der Eng, en Kim Vos, Thomas Stolker, Henk Morsch en Cees van Duivenbode van de SSPL.
V.l.n.r. RCL voorzitter Kees van der Burg, sportwethouder Michiel van der Eng, en Kim Vos, Thomas Stolker, Henk Morsch en Cees van Duivenbode van de SSPL. Foto: Frans Brocken

Sportpromotie gaat goede toekomst tegemoet

SPORTCAFÉ n Op dinsdagavond 6 september werd onder grote belangstelling van sportminnend Leiderdorp bij RCL het tweemaandelijkse Sportcafé gehouden, georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL).

Tekst en foto: Door Frans Brocken

Waarom het eerste sportcafé van het nieuwe sportseizoen bij RCL werd gehouden? Voorzitter Thomas Stolker van de SSPL had daar wel een verklaring voor. "Volgens mij heb ik dat zelf in mijn vorig leven als voorzitter van RCL afgesproken, met het idee dat op 6 september 2016 het nieuwe clubgebouw er zou staan." Hij had immers bij de gemeente een haalbaar plan weten in te dienen. Maar om uiteenlopende redenen kreeg hij aan de Willem-Alexanderlaan de handen daarvoor niet op elkaar waardoor de komst van de hoognodige nieuwbouw flink is uitgesteld.

Eerste paal in juli 2017

De plannen zijn inmiddels wel in een stroomversnelling gekomen. Het gemeentebestuur heeft onlangs de weg vrijgemaakt door RCL naast het verlenen van een gemeentelijke garantie voor een banklening, nog eens een extra financiële injectie te geven om de eerste jaren zonder al te grote problemen door te kunnen komen. Het ziet er thans naar uit dat komende zomer dan toch de eerste paal de grond in kan. "De laatste voorbereidingen zijn getroffen. De bestektekeningen zijn klaar. De bouwvergunning is aangevraagd. Het doel is op 1 juli 2017, als het voetbalseizoen is afgelopen, met de bouw te beginnen", sprak RCL-voorzitter Kees van der Burg.

Over de SSPL sprak hij vol lof: "Sportpromotie is een fantastische organisatie die zich inzet de sport in brede kring te promoten en mensen te stimuleren sport te beoefenen".

Verjongingskuur

Het bestuur van Sportpromotie ondergaat een verjongingsproces. Stolker introduceerde de jeugdige Kim Vos. Zij gaat zich bemoeien met het werven van sponsors. Vos heeft tijdens het Sportcafé in juli bij de studentenzeilvereniging De Blauwe Schuit indruk weten te maken als een vlotte ladyspeaker. Een rondgang langs de bezoekers leverde de student Rechten al verschillende toezeggingen op voor een maandelijkse toelage van € 8,35. Sportpromotie Leiderdorp gaat een goede toekomst tegemoet.


Deelnemers genieten van Christa's Ride

toerfietsen n Zondagochtend om 10 uur vertrokken de bijna 150 deelnemers aan de zesde editie van de sportieve- en familiefietstocht Christa Mensert Memorial Ride richting het Groene Hart.

Dit jaar verschenen er minder mensen aan de start dan voorgaande jaren. Bij de 75 kilometer tocht was de opkomst vergelijkbaar met vorig jaar, bij de 25 kilometer afstand was het verschil merkbaar. "Waar het aan ligt is het niet te zeggen, wij zullen weer ons best doen om volgend jaar iedereen uit te nodigen om weer groei te blijven doormaken" aldus initiatiefnemer en organisator Paco Busteros León. "Wat heel veel goed maakte, was dat alle deelnemers met een grote glimlach terugkeerden na hun rit. Het weer was fantastisch, en iedereen was zeer te spreken over de route en de verzorging, Dankzij het groeiende aantal vrijwilligers, sponsors en partners kunnen wij de deelnemers een steeds betere ervaring bieden. Daar zijn wij heel trots op!"

Voordat de benefiet fietstocht van start ging, werd de opbrengst van de vorige Ride overhandigd aan het Instituut Asbestslachtoffers. Busteros León maakte beleidsmedewerkster van het instituut, mevrouw Simone Arendonk, blij met een cheque voor € 2454,-. Weer meer dan het bedrag van de vorige tocht. Arendonk: "Wij zijn hier heel blij mee! Dit bedrag gaat rechtstreeks naar het specialistisch onderzoeksteam van het Antonie van Leeuwen-

hoek Ziekenhuis. De schenking van de Christa Mensert Memorial Ride maakt een groot verschil!"

De opbrengst van dit jaar? Die wordt in 2017 bekend gemaakt. De achtste Christa's Ride wordt volgend jaar op 10 september, de tweede zondag van de maand gehouden. Meer informatie over de tocht, impressiefoto's, het wat, waarom, hoe en het doel is te vinden op www.christasride.nl.