IVN gidsen tijdens de voorbereiding van de excursie van zondag. | Foto: PR
IVN gidsen tijdens de voorbereiding van de excursie van zondag. | Foto: PR Foto: PR

Cursus mandala tekenen

zijlkwartier n Deze maand starten drie cursussen mandala tekenen in buurtcentrum Zijlkwartier in Leiderdorp. Elke cursus bestaat uit vijf lessen, die om de veertien dagen worden gegeven.

Op maandag 26 september start een cursus voor gevorderden van 14.00 uur tot 16.00 uur. Thema voor deze cursus is een Keltische vorm van mandala.

Op donderdag 22 september start eveneens een gevorderden cursus van 20.00 uur tot 22.00 uur. Thema is het tekenen van chakra's. Ons lichaam is onderverdeeld in chakra's, die elk hun eigen symbool kennen. Cursisten gaan zich verdiepen in deze kunstvorm en leren zo meteen hun lichaam kennen.

Nieuw is een cursus voor beginners. Beginners leren de grondbeginselen van het mandala tekenen met de diverse materialen die hiervoor nodig zijn, zoals de diverse papiersoorten, kleurpotloden, passer en andere materialen. Deze cursus start op donderdag 29 september, eveneens van 20.00 uur tot 22.00 uur.

De cursussen staan onder leiding van mandala docente Ria Roest. Er kunnen maximaal twintig mensen per cursus deelnemen. Opgeven kan via e-mail (mw.roest@entry.nl) of schriftelijk in de brievenbus van buurtcentrum Zijlkwartier, Van der Marckstraat 19, 2352 RA Leiderdorp.

De kosten per cursus bedragen € 25,00 en € 7,50 voor materialen, af te rekenen op eerste dag voor de gehele cursus. Potloden, gum, passer, kleurpotloden en puntenslijper, dienen de cursisten zelf mee te nemen.


Met IVN naar de polder

excursie n Zondag 18 september van 14.00 tot 16.15 uur organiseren gidsen van natuurvereniging IVN voor de vierde keer een excursie naar de Munnikkenpolder in Leiderdorp. Met oog voor alles wat daar leeft en langskomt.

Zijn er planten die juist nu bloeien? Welke zaden en vruchten zijn er te vinden? De najaartrek van de vogels is op gang, wat is hiervan te zien in de Munnikkenpolder? Na afloop wordt er nagepraat en een lijst gemaakt van alles wat er gezien is.

Wie wil meelopen wordt om 13.50 uur verwacht in de polder onder aan de fiets- en voetbrug over de A4. Zorg voor goede wandelschoenen, iets te drinken en passende kleding: het kan flink waaien in de polder. Het is handig, indien mogelijk, om een kijker, flora, vogelboek en een notitieblokje mee te nemen. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via e-mail maddyvanholland@ziggo.nl.