Hulpdiensten rukten donderdag massaal uit voor een ongeval pal tegenover het gemeentehuis. | Foto: A.S. Media
Hulpdiensten rukten donderdag massaal uit voor een ongeval pal tegenover het gemeentehuis. | Foto: A.S. Media Foto: AS media

Fietsster bekneld

Ongeval n Brandweer, politie, ambulance en een traumahelikopter rukten vorige week donderdagochtend uit voor een ongeval op de kruising van de Simon Smitweg met de Willem-Alexanderlaan. Bij de oversteek pal tegenover het gemeentehuis was een fietsster onder een vrachtwagen terecht gekomen waarbij haar arm bekneld raakte onder een van de banden. De brandweer heeft de vrachtwagen met speciale apparatuur opgelicht zodat de arm kon worden bevrijd. Het slachtoffer is met zwaar armletsel vervoerd naar het ziekenhuis.


Sportdag 50-plussers

sportweek n In het kader van de Nationale Sportweek, die dit jaar plaatsvindt van 17 tot en met 23 september, organiseert het Fit For Free Leiderdorp team op dinsdag 20 september van 9.30 tot 15.30 uur een sportdag speciaal voor 50-plussers. Het programma bevat naast sportieve ook informatieve onderdelen, zoals een workshop over gezonde voeding. De locatie is Fit For Free Leiderdorp (boven Karwei) aan de Vlasbaan 19 in Leiderdorp. De kosten zijn € 7,50 per persoon (€ 5,- voor Fit For Free leden). Aanmelden kan tot 16 september via de website www.sportleiderdorp.nl (onder het kopje Evenementen), bij Fit for Free of bij de balie van zwembad De Does aan het Amaliaplein in Leiderdorp.