Afbeelding
Foto: PR

Cursus 'Vogels in de winter"

ivn n Welke vogels overwinteren in Nederland? Hoe herken je ze, hoe komen ze de winter door, waar komen ze vandaan? Welke geheimen zitten er achter de vogeltrek? Tijdens drie cursusavonden met lezingen en practica wordt een tipje van de sluier over deze vragen opgelicht. In vervolg op de avonden zijn er vier excursies in verschillende gebieden in de regio Leiden.

De avonden en de excursies worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers van het IVN regio Leiden. De cursusavonden zijn op dinsdagavonden 4 en 11 oktober en 1 november om 19.45 in het Wellantcollege te Oegstgeest. De excursies zijn op zaterdagochtenden 8 en 15 oktober, 5 en 12 november. De kosten zijn € 50,- (incl. cursusboekje en consumptie).

Voor opgave kunt u mailen of bellen met Henny Blom, secretaris vogelwerkgroep, henny.blom@planet.nl, (071) 5122028 of Floris de Boer, voorzitter vogelwerkgroep, florisdeboer@hotmail.com, (070) 3276084 of 06 8341 5436.


Zilver voor Calvin van Stenus

Badminton n In het weekend van 3 en 4 september vond in Haarlem het eerste Junior Master-toernooi (JM) van het nieuwe badmintonseizoen plaats. Voor voor de Leiderdorpse badmintonclub de Spotvogels deed de 14-jarige Calvin van Stenus mee in de categorie U15. Het toernooi werd gedomineerd door sterke Belgische spelers, maar Calvin wist in de mix toch met zijn partner Claudia Huster knap het zilver te pakken,

Voor Claudia was het haar debuut in de U15 maar ze hield haar zenuwen goed onder controle. Het koppel wist na enkele stevige partijen door te dringen tot de finale. Daarin moesten ze uitkomen tegen een Belgisch koppel dat echt een maatje groter was. Calvin en Claudia pakten onverwachts de eerste set. De tweede ging ruim verloren maar in de laatste set ging het lange tijd gelijk op. Toch moesten Calvin en Claudia zich bij een stand van 21-17 uiteindelijk tevreden stellen met zilver.