Het echtpaar Lycklama à Nijeholt met  burgemeester Driessen (rechts). | Foto: PR
Het echtpaar Lycklama à Nijeholt met burgemeester Driessen (rechts). | Foto: PR Foto: PR

Koninklijke onderscheiding voor uroloog Guus Lycklama à Nijeholt

lintje n Na afloop van zijn afscheidscollege op vrijdag 2 september is prof. dr. Guus Lycklama à Nijeholt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van burgemeester Laila Driessen voor zijn jarenlange inzet op het gebied van urologie.

De Leiderdorper is sinds 1982 werkzaam als uroloog en staflid van afdeling Urologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Vanaf 1990 speelt hij een belangrijke rol in de opleiding van urologen in het LUMC. In 1992 begon hij als plaatsvervangend afdelingshoofd urologie en in 1995 als Medisch hoofd van het Bekken Bodem Centrum in het LUMC. In 1999 is de heer Lycklama à Nijeholt benoemd tot bijzonder hoogleraar urologie.

Naast zijn werk in het LUMC heeft hij vanaf de jaren negentig, onbezoldigd, een prominente rol vervuld in diverse commissies, werkgroepen en bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Urologie. Veel tijd werd besteed, en een grote en betekenisvolle bijdrage geleverd, aan de (bewaking van de) kwaliteit van de opleiding tot uroloog in Nederland.

In het LUMC heeft hij de vernieuwde opleiding tot uroloog vorm gegeven, naar de eisen beschreven in het nieuwe landelijke curriculum. Tevens heeft hij, in samenspraak met de regionale opleidingspartner HagaZiekenhuis, het regionale opleidingsplan uitgewerkt.Hij heeft de urologen in opleiding (AIOS) volgens dit nieuwe curriculum begeleid. Dit heeft in 2015 geleid tot de kandidaatstelling van opleider van het jaar door de AIOS (uiteindelijk derde van alle opleiders van alle specialismen in Nederland). De opleiding tot uroloog in het LUMC wordt als goed tot zeer goed beoordeeld.

Sinds 2005 speelt de heer Lycklama à Nijeholt als voorzitter van het Concilium Urologicum, van de Nederlandse Vereniging voor Urologie, een zeer actieve en zeer belangrijke centrale rol in de Nederlandse opleiding voor urologen. Vanuit deze positie geeft hij sturing aan alle universitaire en niet-universitaire urologische opleidingen in Nederland.

Naast talrijke activiteiten heeft decorandus vanaf 1982, nationaal en internationaal, bijna vierhonderd publicaties op zijn naam staan.

De vele activiteiten die de heer Lycklama à Nijeholt naast zijn werk in het LUMC verricht, zijn altijd onbezoldigd uitgevoerd en zijn zonder twijfel van grote waarde voor de opleiding tot uroloog in Nederland. Hij drukte duidelijk zijn stempel op de modernisering van de opleiding, met name de visie op de inhoudelijke competenties van artsen die uroloog willen worden. Zijn bijdragen karakteriseren zich door een kritische maar ondersteunende houding.


Salon Vie viert eerste verjaardag

feest n Precies een jaar geleden opende Salon Vie haar deuren in het voormalige pand van Plus Klus de Witt aan de Hoogmadeseweg 5 in Leiderdorp. De verjaardag van de schoonheidssalon wordt zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur gevierd. Iedereen is welkom.

Het team van Salon Vie kijkt terug op een zeer succesvol jaar. Bestaande klanten van de specialistes zijn meeverhuisd naar de salon, maar ook nieuwe klanten hebben hun weg naar het 'alles onder één dak' concept duidelijk gevonden.

Zaterdag is er van alles te beleven bij Salon Vie. Zo geeft cosmetisch arts Floriana een live demonstratie om 11,00 uur. Hier kunnen belangstellenden zien wat Botox en injectables nou eigenlijk echt inhouden en al hun vragen stellen. Gedurende de hele dag is er een specialiste van het cosmeticamerk Environ aanwezig die gratis uitgebreide huidanalyses geeft. Hiervoor is vooraf inschrijven noodzakelijk. Tevens ontvangt iedere klant deze dag 10 procent korting op al haar aankopen (m.u.v. cadeaubonnen) en staat er voor elke klant een goed gevulde goodiebag klaar. Neem gerust een vriendin mee!

Voor wie Salon Vie nog niet kent: hier geniet je in een aangename en sfeervolle omgeving van bijzon-

dere aandacht voor jezelf. Salon Vie met haar ervaren team is het juiste adres voor een schoonheidsbehandeling, permanente make-up, pedicure- en voetreflexologiebehandeling of voor een consult bij een cosmetisch arts.

Salon Vie

T (071) 8888582

W www.salonvie.nl

Het team van Salon Vie. | Foto: PR