Afbeelding
Foto: PR

Luna Walsh bij Superkids

n Leiderdorpse ritmische gymnaste vrijdag op tv

televisie n De Leiderdorpse ritmische gymnaste Luna Walsh (12) doet mee met de tweede seizoen van Superkids. Samen met teamgenoten Kate Dorlandt en Cheyenne Stoffer van GTV de Badhoeve laat zij haar kunstjes zien in de aflevering die wordt uitgezonden op vrijdag 9 september op RTL 4 om 20.30 uur. Hierboven een fotocollage, gemaakt tijdens de opnames.

Afgelopen vrijdag was de eerste aflevering te zien van het succesvolle RTL talentenprogramma waarin presentaroren Johnny de Mol en Wendy van Dijk de kijker meenemen in de wereld van de meest getalenteerde kinderen van Nederland. Per aflevering komen negen talenten in de leeftijd tot en met 15 jaar aan de beurt. Het zijn toppers op allerlei gebieden: muziek, zang, dans, turnen, schaatsen, noem maar op.

In de eerste vier afleveringen worden zo 36 talenten voor het voetlicht gehaald. Van elke groep mogen er vier door naar de halve finales. Wie dat worden, bepaalt de vakjury, bestaande uit Carlo Boszhard, Tijl Beckand, Angela Schijf en Dinand Woesthoff , samen met de publieksjury. Na de halve finales gaan de acht kinderen met de hoogste score door naar de Superkids finale die op 15 oktober te zien is. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen de eer, maar ook een studiebeurs van 25.000 euro.

Luna is een razendsnel stijgende ster in de ritmische gymnastiek. Afgelopen seizoen won ze vele prijzen. Hoogtepunt was de zilveren medaille in de meerkamp finale in de categorie Pre-Junioren A, het hoogste nationale niveau, op 25 juni.