Afbeelding
Foto: PR

RCL stunt met zege op Valken'68

voetbal n Over de voorbereiding op het seizoen kon Stefan Luykx al ruimschoots tevreden zijn, maar bij de seizoensouverture in competitieverband hoefde het gelaat van de Leiderdorpse trainer ook verre van op onweer te staan. RCL klopte op 't Duyfrak Valken'68 met 1-3, en dat terwijl de Valkenburgers door veel zogeheten voetbalkenners al is gebombardeerd tot titelfavoriet nummer 1 in de tweede klasse C.

De Leiderdorpers kwamen voor de dag zonder de afwezige Leroy van Westrienen. In zijn plaats, centraal achterin, speelde jongeling Max Glasbeek. De 20-jarige was na amper een minuut spelen al middelpunt van de belangstelling. Een inzet van Robbert van Delft eindigde op de hand van de nummer vier en scheidsrechter Switser zag hier een strafschop in. Spits Robbert van Delft voltrok gedecideerd het vonnis vanaf elf meter.

De snelle achterstand beloofde weinig goeds voor de Racing Club, maar RCL leek niet geïmponeerd door de 1-0. Nick Permanand werd een minuut later weggestuurd door Reinaldo Nagtegeller. In kansrijke positie wilde de rechtsbuiten zijn collega aan de andere kant, Nick Scheurwater, bereiken maar dat feest ging niet door. Even later had Permanand een betere actie in huis, maar Thom Wijnalda kon net niet inkoppen.

De spits kreeg later de gelegenheid om richting de zestien op te stomen, maar de topscorer van het vorige seizoen verkoos een lob, die er niet geheel uitkwam. Valken'68 prikte ook wel een paar keer, maar de bezoekers deden zeker niet onder voor de ploeg van Arie van Duijn. In de laatste vijf minuten voor de pauze kreeg de wedstrijd een beslissende wending. Vlak na elkaar werden twee overtredingen van Arjan Haasnoot met geel bestraft en dat leverde derhalve een rode kaart op. Het leek een wat overtrokken zienswijze van de leidsman, maar vanaf dat moment kreeg RCL het idee dat er wat te halen viel in Valkenburg.

RCL startte in de tweede helft zonder Glasbeek en zijn positie werd ingenomen door Patrick van der Spoel. De op het Leiderdorpse nest teruggekeerde verdediger kon niet ver na rust genieten van de gelijkmaker. Een niet al te best genomen hoekschop kwam plots voor de voeten van Nick van Bemmel, die met een heerlijke trap Erwin van der Nagel kansloos liet: 1-1.

Daarna was het de vraag of RCL kon doordrukken tegen het nu aangeslagen Valken'68. Toch kregen juist de geelroden eerst nog wat mogelijkheden, maar dat leverde niets op. Nagtegeller trof daarna de lat, maar de 1-2 kwam er toch. De naar links uitgeweken Permanand had een puike voorzet in huis, die door Wijnalda koelbloedig kon worden afgerond.

In de slotfase deed de thuisploeg er alles aan om de gelijkmaker af te drukken. Jaco van der Bent was daar ook dichtbij, maar een inzet richting de kruising werd op fabelachtige wijze door Andrew Bontje uit zijn doel geranseld. Daar kwam RCL nog goed weg. In de extra tijd maakte andermaal Van Bemmel een einde aan alle twijfels door de 1-3 op het scorebord te brengen.

En zo stuntte RCL op speeldag 1 tegen een absolute hoogvlieger, maar misschien zijn de roodwitten zelf wel een ploeg van dat kaliber dit seizoen..

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl /

Hennie Kanbier


BC De Spotvogels houdt drie open dagen

badminton n De Leiderdorpse badmintonclub De Spotvogels houdt op 11, 12 en 14 september open dagen voor iedereen die kennis wil maken met de badmintonsport.

Veel mensen slaan wel eens een shutteltje op de camping. Maar badminton is veel meer dan een campingsport. Het is een (olympische) sport die door ruim 40.000 mensen in Nederland wordt gespeeld, zowel in competitieverband als recreatief. Bovendien is het een sport voor alle leeftijden.

Voor wie wil ervaren hoe badminton echt gespeeld wordt en hoeveel plezier je er aan kunt beleven in een sporthal organiseert BC De Spotvogels volgende week open dagen. Deze zijn voor de jeugd op zondag 11 september van 10.00 tot 11.30 uur en woensdag 14 september van 20.00 tot 21.00 in sporthal De Bloemerd. Senioren zijn welkom op maandag 12 september van 20.30 tot 22.30 uur in sporthal De Does en op woensdag 14 september van 20.00 tot 22.00 uur in sporthal De Bloemerd.

BC de Spotvogels telt een 50-tal leden, zowel (oud) competitiespelers als recreanten. Er is een nauwe samenwerking met BC Shuttlewoude, waardoor het mogelijk is op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag te badmintonnen.


Runnersworld Run Classics Run

trimloop n Leiden Road Runners Club (LRRC) organiseert op zondag 11 september de Runnersworld Run Classics Run, een trimloop over 3, 6, 10, 16.7 of 21.1 kilometer. Voor wandelaars zijn er routes uitgezet over 6 en 10 km.

De korte afstanden lopen langs de Korte Vliet en de langere afstanden hebben een mooi parcours door de Vlietlanden. Onderweg vind je voldoende drinkposten. Start en finish zijn bij het Sportcomplex De Vliet aan de Voorschoterweg 8 in Leiden (bij het Bastion Hotel).

Inschrijven kan vanaf 8.00 uur in de kantine van de LRRC. De start is zowel voor de wandelaars als voor de hardlopers om 9.30 uur. De inschrijfkosten zijn €2,00 - €4,00. Neem voor meer informatie contact op met LRRC via telefoonnummer (071) 5765924 of kijk op de website: www.lrrc.nl.