Afbeelding
Foto: PR

Nieuws van de LVU

educatie n Zin om na de zomer een talencursus op te pakken, een culturele lezing te volgen of deel te nemen aan een creatieve workshop? De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) heeft een aantrekkelijk aanbod voor iedereen: jong, oud, beginners, gevorderden en zzp-ers.

Taalles op elk niveau

Mensen halen motivatie en inspiratie uit de groep, want een taal leren doe je het best met elkaar. De LVU biedt taallessen voor beginners en gevorderden. En opfriscursussen voor mensen die hun kennis willen ophalen. Bijvoorbeeld om meer uit hun vakantie te halen. Naast grammatica en woordenschat is er ook aandacht voor cultuur. De taallessen worden gegeven in kleine groepen door bekwame docenten met liefde voor hun vak. Er is veel ruimte voor conversatie en de cultuur van het land.

De volgende taallessen en leeskringen starten in september: Dutch as a second language for beginners and for post-beginners; Latijn voor beginners en voor gevorderden; Leesgroep Latijn - Ovidius; Engels pre intermediate en uppermediate; Italiaans voor beginners; Frans voor beginners en voor gevorderden; Franse conversatie.

Ontwikkel uw creatieve talent

Schilderen, tekenen, fotograferen, schrijven, vilten kun je natuurlijk in je eentje doen. Maar beter leren kijken, ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen is echt iets voor in een groep. Samen aan de slag, leren van elkaar en daarbij misschien een maatje vinden om ook naast de lessen mee op te trekken. Dát is wat mensen beweegt om zich op te geven voor onze creatieve cursussen. Het is natuurlijk ook gezellig om samen met een vriend of vriendin op les te gaan.

Creatieve cursussen die in september starten zijn: Portretfotografie; Fotobijeenkomsten voor gevorderden; Fotobewerking met GIMP; Aquarelleren; Kalligrafie; Van collage tot schilderkunst.

Ontspannen en bewegen

Yoga, Bewust bewegen en Tai Chi zijn cursussen op het raakvlak van lichaam en geest. Ze zijn voor iedereen, jong en oud. Het gaat om plezier en ontspanning. Onze cursisten komen omdat ze soepeler willen worden, hun houding willen verbeteren of willen leren luisteren naar hun lijf. Er is geen prestatiedwang en meestal is er geen speciale outfit nodig.

Bewegingslessen die in september starten zijn: Voetreflexzone massage; Yoga; Bewust bewegen; Tai Chi; Pilates; BBB training.

Voor meer informatie en inschrijving: ga naar www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, mail naar leiderdorp@volksuniversiteit.nl, bel (071) 5411732 of kom langs op het LVU-bureau in De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp (ma t/m do, 9.30-12.00 uur).


Burgemeester bezoekt gouden paar Biesot

Door: Esta Hoogervorst

huwelijksjubileum n Op 19 augustus was het vijftig jaar geleden dat de heer en mevrouw Biesot-van der Bend in het huwelijksbootje stapten. Ze leerden elkaar kennen in Maassluis, waar de ouders van mevrouw Biesot een groot huis hadden. De heer Biesot was eerst werkzaam in een administratieve functie en werd later exporteur van levend vee van Engeland naar Frankrijk. Hij regelde zelf alle voorkomende werkzaamheden en had veel contacten in het buitenland. Zijn vrouw, altijd een fanatiek zwemster, maakte van haar hobby haar beroep en werd zweminstructeur.

Het echtpaar Biesot woont in Nieuwkoop, maar de heer Biesot verblijft sinds mei 2016 in Leythenrode en gaat twee dagen per week naar huis.

Het echtpaar Biesot op hun trouwdag, 19 augustus 1966. | Foto: PR

Tijdens een feestelijke middag met kinderen en kleinkinderen op don-derdag 25 augustus in Leythenrode, kwam burgemeester Driessen het gouden echtpaar Biesot met een mooie bos bloemen en een cadeautje gelukwensen.

Burgemeester Driessen met het gouden paar en hun kinderen en kleinkinderen. |  Foto: Esta Hoogervorst