Afbeelding
Foto: PR

Blokfluitlessen Tamarco

muziek n Woensdag 7 september start er een nieuwe ronde blokfluitlessen voor kinderen bij de Leiderdorpse muziekvereniging Tamarco.

Muziek maken is goed voor de ontwikkeling van een kind en blokfluitles is een leuke manier om laagdrempelig te beginnen met muziek. Voor het vijfde jaar organiseert Tamarco blokfluitlessen voor jonge kinderen vanaf groep 4. In twintig lessen leren de kinderen naast het bespelen van de blokfluit ook algemene muzikale vaardigheden. De lessen worden gegeven in kleine groepjes, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Tijdens de afsluitende les mogen de kinderen alle instrumenten uitproberen die bij Tamarco bespeeld worden. Tijdens deze les mogen zij ook vriendjes en vriendinnetjes meebrengen. Kinderen die de smaak te pakken hebben , stromen na de blokfluitlessen gemakkelijk door naar les op één van de instrumenten van Tamarco.

De blokfluitlessen worden georganiseerd vanuit de werkgroep MuziTalent. Deze werkgroep heeft tot doel het muzikale talent bij vooral kinderen naar boven te halen. Niet voor niets heeft de werkgroep als motto: ontdek je passie!

De blokfluitlessen worden gegeven op woensdagmiddagen van 14.45 tot 15.15 uur in het verenigingsgebouw van Tamarco aan de Van der Marckstraat 19b. De eerste les is op 7 september. De kosten bedragen € 135,- inclusief aanschaf lesboek, muziekstandaard en blokfluit. Meer informatie: blokfluitles@tamarco.nl.


ANS & Co gaat beginnen

kinderopvang n Op 6 september start het eerste programma van ANS & Co. ANS staat voor Activiteiten Na School en richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd.

Per blok van zes weken stelt ANS & Co een gevarieerd programma samen. Aanmelden kan per activiteit. Het eerste blok loopt tot aan de herfstvakantie. Locatie voor blok 1 is basisschool De Hasselbraam. Kinderen kunnen kiezen uit toneelles, improvisatietoneel, een workshop fotograferen met je smartphone, gezond snoepgoed maken en schaakles.

De aanbieders van de cursussen zijn allemaal specialist op hun vakgebied. Zo wordt de workshop 'fotograferen met je smartphone' gegeven door professioneel fotografe Leontine de Hollander. De toneellessen worden begeleid door Jeske Visser. Zij is kindercoach en speelt vele rollen bij het amateurtoneel. Sacha Schouten is gewichtsconsulente en verzorgt de workshop 'gezond snoepgoed maken'. De schaakcoaches van de Hasselbraam zijn zelf zeer bedreven in het schaken en hebben veel ervaring met het uitleggen en begeleiden van jonge spelers.

Bij de meeste activiteiten zijn nog enkele plekjes vrij. Inschrijven kan via www.ansenco.nl