Afbeelding
Foto: PR

Leyhof uit z'n dak met Balderdash

Razend gezellig was het zaterdagavond op het Burchtplein middenin de Leyhof. De 20ste verjaardag van Bewonersvereniging De Leyhof werd gevierd met een optreden van coverband Balderdash en dat was een schot in de roos. De avond startte al om 20.00 uur maar werd om iets over negenen officieel geopend door burgemeester Laila Driessen, ook bewoner van de wijk. Zij had lovende woorden voor de vrijwilligers van de bewonersvereniging en liet, samen met voorzitter Paul van Aken, een confettikanon knallen (foto). Waarna er doorgefeest werd tot middernacht.

| Foto: H. Visseren


Beter leren omgaan met stress

gezondheid n Fysiotherapeut Tanja Engberts en psycholoog Margriet Pronk geven in september en oktober een training Mindful Leven. De training is bedoeld voor mensen die beter willen omgaan met stress, zich minder zorgen willen maken en beter willen slapen. In vijf bijeenkomsten komen verschillende technieken aan bod om bewuster te leven en de kwaliteit van het leven te ervaren.

De kosten voor de gehele training bedragen 100 euro. De trainingen zijn op de woensdagavonden 14, 21 en 28 september en 12 en 26 oktober van 20.00 tot 21.15 uur in de oefenzaal van Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk aan de Ommedijk 186 in Leiderdorp. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot uiterlijk 9 september door een e-mail te sturen aan info@pronkconsult.nl.


Vijfde Groot Leiderdorps Dictee

spellen n De vijfde editie van het Groot Leiderdorps Dictee vindt plaats op donderdagavond 17 november, vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. De tekst wordt evenals vorig jaar opgesteld door Tanneke Schoonheim, voorzitter van de Commissie Spelling van de Nederlandse Taalunie. Burgemeester Driessen zal de tekst weer dicteren.

Het dictee wordt georganiseerd door de Volksuniversiteit Leiderdorp, in nauwe samenwerking met de gemeente Leiderdorp. Deelname aan het dictee staat open voor alle belangstellenden. Mededelingen over de aanmeldprocedure worden tijdig bekend gemaakt.