Aquadraat Heren 1 nam het op de eerste speldag op tegen het eerste herenteam van Sassenheim. | Foto: PR
Aquadraat Heren 1 nam het op de eerste speldag op tegen het eerste herenteam van Sassenheim. | Foto: PR Foto: PR

15 wedstrijden in een week voor Aquadraat

waterpolo n Van maandag 22 tot en met vrijdag 25 augustus heeft de Leiderdorps-Koudekerkse zwem- en waterpolovereniging Aquadraat in de avonduren maar liefst vijftien waterpolowedstrijden gespeeld in het PWA buitenbad in Koudekerk. Alle jeugd- en seniorenteams kwamen meerdere keren aan de bak. Met fantastische weersomstandigheden werd zo een goede stap gezet om de voorbereiding op de competitie verder te vervolgen met trainingen in zwembad De Does.

Op maandag startten de Heren 1, 2 en 3 en Dames 1 teams, allen tegen Sassenheim. Bij de Herenteams spelen alle Sassenheimse ploegen hoger dan de Aquadraat teams en dat bleek uit de uitslagen; Heren 3 verloor met 2-7, waarna Heren 2 net aan in de eindfase zijn meerdere moest erkennen in Sassenheim, 6-7. Heren 1 kende ook een gelijk opgaande strijd maar liet het laatste part Sassenheim uitlopen naar 5-8. Het Damesteam walste vervolgens een van de concurrenten in de komende competitie plat en won met 8-2.

Het jongens B team speelde dinsdag tegen Sassenheim en moest ook, met 6-9, het onderspit delven. Tot slot speelden het 'veteranen' team Heren 4 tegen een mix van spelers uit Heren 2 en 3 maar wist het goed tegenstand te bieden. Wel werd met 5-9 verloren.

Woensdag was 'Ladies-night' waarop de drie damesteams uitkwamen tegen WZC uit Zoetermeer. Deze vereniging met vijf damesteams is een stap verder dan Aquadraat en wist dat in alle wedstrijden tot uiting te brengen. Nadat de nieuwe Dames 2 en 3 teams met respectievelijk 1-7 en 3-9 hadden verloren, zwom ook Dames 1 voor het eerst sinds lange tijd weer eens tegen een nederlaag aan: 5-7.

Op donderdag speelde eerst de E-jeugd onder 11 jaar tegen Sassenheim. Beide teams bestonden voornamelijk uit nieuwe spelers en speelsters en zij hadden moeite om te scoren. Sassenheim kwam als winnaar uit de bus (1-4). Het jongens B team trad aan tegen De Gouwe uit Waddinxveen. De gasten waren in het eerste deel van de wedstrijd sterker en liepen uit naar 2-8. Aquadraat kwam goed terug maar de wedstrijd was te kort om winst te behalen. Eindstand 6-9.
De Heren 2 en 1 teams sloten deze avond af met wedstrijden tegen De Plas uit Nieuwkoop. Beide teams kwamen tot winst; Heren 2 met 7-3 en Heren 1 met 8-6.

De week werd afgesloten met jeugdwedstrijden van DG1 en DG2 tegen De Gouwe. Het DG2 team kon aardig bijblijven en hield de schade beperkt tot 4-6. Het DG1 team had het een stuk zwaarder en moest een nederlaag van 0-15 slikken.