Alle vier de in gloednieuwe wedstrijdshirts gestoken teams bij elkaar, met trainers en begeleiders. | Foto: Kim Laterveer
Alle vier de in gloednieuwe wedstrijdshirts gestoken teams bij elkaar, met trainers en begeleiders. | Foto: Kim Laterveer Foto: Kim Laterveer

De Dijk kleedt vier teams RCL

voetbal n Drie meidenteams en het tweede vrouwenteam van de Leiderdorpse voetbalclub RCL gaan met gloednieuwe shirts het seizoen 2016-2017 in. Dat dankzij sponsor Restaurant De Dijk.

Beheerder Aaldert Idema van het restaurant aan De Ommedijk 120 in Leiderdorp reikte de shirts vorige week donderdagmiddag uit aan de teamcaptains, waarna ze natuurlijk meteen aangepast werden.

Idema had zichtbaar plezier in zijn rol als sponsor. Een nieuwe rol voor hem. "Het is voor het eerst dat we met De Dijk op deze manier een club ondersteunen. In het kader van maatschappelijk ondernemen wilden we dat graag en kwamen als vanzelf bij RCL uit. Er zijn namelijk veel overeenkomsten tussen RCL en De Dijk: RCL is een echte familieclub en wij zijn een echt familierestaurant. Bij allebei is iedereen welkom."

De keuze voor het tweede vrouwenteam en de meidenteams MO13-1, MO15-1 en MO15 2 is bewust gemaakt, vertelt Idema. "Dat vonden we net wat verrassender. Bovendien hoorden we dat sommige meidenelftallen al jaren geen sponsor hadden gehad, dus hier konden we echt een verschil maken."

Van de shirtoverhandiging werd meteen een hele happening gemaakt. Alle teams gingen in hun nieuwe shirts met de sponsor op de foto, en daarna nodigde Idema speelsters, trainers, begeleiders en ouders uit voor een uitgebreide barbecue in de binnentuin van het restaurant.

Restaurant De Dijk, Ommedijk 120, 2353 GN Leiderdorp.

T: (071) 5730225

W: www.restaurantdedijk.nl