Afbeelding
Foto: PR

Concert Leiderdorps Kamerkoor

zang n Op zaterdagavond 17 september geeft het Leiderdorps Kamerkoor onder leiding van Arnaud van Gelder (foto) een concert in de Lokhorstkerk, aan de Pieterskerkstraat 1 in Leiden. Het concert met als titel 'Rondom Schütz' begint om 20.15 uur.

Met werken van twee voorlopers van Bach neemt het Leiderdorps Kamerkoor haar publiek in dit programma mee naar een zeer interessante periode in de muziekgeschiedenis: de overgang van Renaissance naar Barok. Deze overgang wordt belicht met delen uit de Cantiones Sacrae van zowel Hans Leo Hassler (1564 – 1612) als Heinrich Schütz (1585 – 1672), waarin de tegenstelling tussen beide grootmeesters centraal staat. De Cantiones Sacrae bestaan uit een verzameling liederen op Latijnse geestelijke teksten. Zowel Hasler als Schütz hebben hun eigen keuze hieruit op toon gezet. Voor dit concert heeft het Leiderdorps Kamerkoor delen gekozen met een voornamelijk opgewekte toon.

Natuurlijk mag een werk van de Meester van de Barok niet ontbreken: het programma wordt gecomplementeerd met het motet Lobet den Herrn van Johan Sebastian Bach.

Kaarten zijn te koop voor € 15,-- (aan de kerk) / € 12,50 (voorverkoop, CJP, 65+). Ga voor nadere informatie en reserveren naar de website www.leiderdorpskamerkoor.nl.


Trio Rodin in Leythenrode

kamermuziek n Op zaterdagmiddag 3 september geeft het ensemble Trio Rodin een concert in de Pyramide van het Leiderdorpse verpleeghuis Leythenrode.

Trio Rodin is in 2011 in Utrecht opgericht en bestaat uit violist Carles Puig Ruscalleda, celliste Esther Garcia Calvo en pianist Jorge Mengotti Rodero. De musici richten zich op de grote werken uit het repertoire voor pianotrio's. Ze hebben in de belangrijkste zalen van Nederland gespeeld en traden daarnaast op tijdens verschillende festivals zoals Het Grachtenfestival te Amsterdam en Festival Mas i Mas in Barcelona.

Zaterdag brengen zij een gevarieerd klassiek programma met werken van onder anderen Brahms, Elgar, Granados en Piazzolla.

Het concert begint om 14.45 uur en duurt tweemaal dertig minuten. Verpleeghuis Leythenrode ligt aan de Hoogmadeseweg 55, Leiderdorp.