Afbeelding
Foto: PR

Start to Run

Hardlopen n De Leiden Road Runners Club (LRRC) verzorgt vanaf begin september weer een cursus Start to Run voor beginnende hardlopers.

Het is een verantwoord programma van zeven weken waarbij professionele trainers de deelnemers begeleiden en helpen om het hele traject vol te houden. Gemakkelijker dan zelf gaan hardlopen want die trainer én dat gezellige groepje loopmaatjes zijn een goede stok achter de deur, een extra stimulans.

Op zaterdag 3 september is er een kennismakingsbijeenkomst in de kantine van LRRC op Sportcomplex de Vliet aan de Voorschoterweg 8d in Leiden (vlak bij het Bastionhotel. Daar is informatie en advies verkrijgbaar. Het is meteen mogelijk mee te doen aan een proeftraining. De koffie staat klaar vanaf 9.30 uur, de bijeenkomst duurt tot ca. 11.00 uur. De cursus zelf is op de zaterdagen 10, 17 en 24 september, en 1, 8, 15 en 22 oktober. Op 22 oktober, de zevende keer, wordt de afsluitende 3 kilometer 'Start to Finish' gelopen. Check yakultstarttorun.nl voor meer informatie en inschrijven. Informatie is ook te krijgen bij de Hardloopwinkel in Leiden en via de website van de Leiden Road Runners Club, www.lrrc.nl.


6e Leiden Ladiesrun

hardlopen n De 6e Leiden Ladiesrun vindt plaats op vrijdagavond 2 september 2016. Na het startschot om 19.30 uur zullen ruim duizend dames de vijf of tien kilometer hardlopen voor het goede doel. Wie zich snel inschrijft maakt kans op geweldige prijzen.

Voor de Ladiesrun is een rondje van vijf kilometer door de Leidse wijk Stevenshof uitgezet dat één of tweemaal wordt afgelegd. De Stevenshof is niet zomaar gekozen: de straatnamen in deze wijk verwijzen naar bijzondere dames uit het verleden, een échte Ladiesrunlocatie dus! De start en finishlocatie is bij tennisvereniging Stevenshof aan de Dobbedreef 1B.

De Leiden Ladiesrun is een goede doelenloop, en de opbrengst van het evenement wordt dit jaar gedoneerd aan Stichting Roos. Het geld zal gebruikt worden om zomervakanties mogelijk te maken voor kinderen met een verstandelijke beperking. Zo kan de stichting bijvoorbeeld vervoer regelen om met alle kinderen een dag naar een zwembad of dierentuin te gaan. Vorig jaar bracht de Leiden Ladiesrun ruim tienduizend euro op, een fantastisch bedrag!

Overigens wordt er ook goed voor de deelneemsters gezorgd. Zo ontvangen de eerste 500 dames die zich inschrijven een goed gevulde goody bag en worden er iedere maand prijzen zoals verloot onder alle dames die zich ingeschreven hebben. Ook worden er op de avond zelf gave prijzen verloot onder alle startnummers.

Inschrijven kan via de website leidenladiesrun.nl.