Afbeelding
Foto: PR

Haperend speeltuinenbeleid

Hiermee wil ik reageren op het stukje van Arnold van Dijk omtrent het speeltoestel bij de Buitenhofvijver in de rubriek Lezers Schrijven van vorige week.

Ikzelf ben nu 18 maanden bezig om de molen in het Houtkampspeeltuintje gerepareerd te krijgen, het is ook nog gevaarlijk voor de kinderen.

Dus B en W Leiderdorp wakker worden, de bewoners zijn het al, en doe er wat mee.

                                          R. van Rooijen Leiderdorp

De plaag van hondenpoep

Er is al veel geschreven over de inrichting van de speelruimte voor kinderen in de Groene Dolk. In mijn eerste reactie op de plannen vroeg ik mij af of er dan ook iets gedaan werd aan de plaag van loslopende honden die de grasvelden bevuilen. Geen antwoord op ontvangen. Zie hier het resultaat, gewoon lopend langs het pad en dan ben ik nog niet eens op de grasvelden geweest.


Jan van Kuijk,

Leiderdorp

Absurd bouwproject

Hierbij wil ik reageren op de brief Monsterlijke Torenflat in rubriek Lezers Schrijven van vorige week. De gemeentelijke plannen voor dit absurde bouwproject (het plan voor een torenflat op de hoek van de Engelendaal en de Willem de Zwijgerlaan, red) wekken bij mij de indruk dat er bij de gemeente en/of andere betrokkenen mensen rond lopen die behept zijn met een vorm van hoogmoedswaanzin. Verder is bij de inloopavond voor bewoners van de omgeving deze mensen een "prettig woonmilieu" in het vooruitzicht gesteld. Dat doet mij verder vermoeden dat de gemeentelijke voorlichters al te gemakkelijk denken het publiek met een kluitje in het riet te kunnen sturen. Dit getuigt van grote naïviteit. Ieder weldenkend mens lacht om zulke schone vooruitzichten.

Tevens doe ik de gemeente twee voorstellen:

1) Als er dan toch voldoende ruimte aanwezig is om twee gebouwen half zo hoog neer te zetten, waarom dan niet twee megatorens? Dat brengt nog veel meer OZB op ten koste van relatief weinig bouwgrond. Bovendien kan ons 'dorp' dan met trots spreken van de 'Leiderdorpse twintowers' en daarmee wellicht nationale dan wel internationale bekendheid creëren.

2) Ga als gemeente op zoek naar een creatieve geest die een nieuwe naam voor Leiderdorp verzint. De lettergreep 'dorp' moet zo langzamerhand nodig worden vervangen.

                                        Hans de Groot, Leiderdorp