Afbeelding
Foto: PR

Leiderdorpers naar Rio

Olympiërs n Onder de 241 Nederlandse sporters die meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is in ieder geval één Leiderdorper: hockeyer Jorrit Croon.

De voormalige speler van Alecto is pas 17 jaar, en nu al door coach Max Caldas (ook een Leiderdorper) van het Nederlands team uitverkozen als een van de beste zestien hockeyers van Nederland.

Maar er zijn nog meer sporters in Rio die een band met ons dorp hebben. Zoals roeister Nicole Beukers, nu woonachtig in Amsterdam maar een geboren en getogen Leiderdorpse. In 2006 en 2008 werd ze in Leiderdorp gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. Ze gaat naar Rio met haar dames dubbelvier ploeg.

Roeier Boudewijn Röell, die naar Rio gaat met de mannen acht, is in 2006 met roeien begonnen bij de in Leiderdorp gevestigde Leidse studentenroeivereniging Asopos. In 2009 werd hij in Leiderdorp uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

Kent u nog meer Leiderdorpse sporters, of sporters met een band met Leiderdorp, die meedoen in Rio? Laat het ons weten via redactie@leiderdorpsweekblad.nl.


Succesvolle doppenactie voor geleidehonden

Inzameling n Enkele weken geleden werd in deze krant bekend gemaakt dat 'De Etalage van de Gading' op de buitengalerij van Winkelhof inzamelpunt is voor de doppenactie van KNGF geleidehonden. Het inzamelen van de doppen loopt goed, heel goed. Er zijn al vijftien vuilniszakken gevuld met schoongemaakte en gesorteerde doppen. Donderdag 21 juli werden ze naar het verzameldepot in Amstelveen gebracht.

Het KNGF heeft vorig jaar 151 honden gematcht met een baas: 93 blindengeleidehonden, 10 autisme geleidehonden, 11 buddyhonden voor mensen met ptss en 25 voor mensen met een andere indicatie, en 12 assistentiehonden voor mensen met een lichamelijke beperking. De basisopleiding van deze honden wordt mede betaald door de doppenactie.

Doppen kunnen nog steeds ingeleverd worden bij de Etalage van Gading.


Fitness bij GSV De Sleutels

gehandicaptensport n Gehandicapten SportVereniging (GSV) De Sleutels biedt mensen met een beperking de mogelijk om fitness te beoefenen met apparaten die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met diverse handicaps. Ook senioren zijn welkom. Onder gespecialiseerde professionele begeleiding kan naar vermogen getraind worden. De lessen worden gegeven op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur bij Sport@Gading aan de Hoogmadeseweg 54a in Leiderdorp (bij sportcentrum De Does). Aanmelden kan via telefoonnummer (071) 5415923 of e-mail Robvanweesel@gmail.com. Na aanmelding vindt eerst een zorgvuldige intake plaats, om de training optimaal af te stemmen op de mogelijkheden van de sporter.