Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Vakantiepret met SCw

Zoals ieder jaar zorgde het Sociaal Cultureel werk (SCw) Leiderdorp voor een leuke en actieve start van de zomervakantie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In de eerste vakantieweek was er het huttenbouwen. Ruim tweehonderd kinderen van 6 tot en met 13 jaar leefden zich drie dagen uit met hout, verf en oude lappen, en toverden zo het parkeerterrein voor jongerencentrum Dwars in sportpark De Bloemerd om tot een prachtig huttendorp (foto boven). En op maandag 18 juni gingen zo'n twintig kinderen sportief aan de slag met autobanden, gewichten en andere sport-en spelmaterialen tijdens een bootcamp in de Bloemerd onder leiding Patrick Hollander (foto onder). Het SCw en Dwars zijn nu even gesloten voor de zomervakantie, maar eind augustus beginnen alle activiteiten weer. Kijk voor meer informatie op www.dwarsleiderdorp.nl.

| Foto's: J.P. Kranenburg


Onvergetelijke dag voor Leiderdorps gezin

Droomdag n Zaterdag 23 juli 2016 was een dag om nooit te vergeten voor moeder Linda, zoon Aydin en dochter Yada uit Leiderdorp. Stichting Droomdag had hen uitgenodigd voor een Individuele Super Droomdag. De stichting organiseert de droomdagen voor gezinnen met minimaal één kind onder de 16 jaar waarvan een ouder kankerpatiënt is of een andere levensbedreigende of langdurig ziekte heeft.

Met een versierde bus van Kindkracht, de plaatselijke kinderopvang in Roelofarendsveen, werd het gezin om kwart voor acht 's ochtends opgehaald. De reis ging naar De Efteling. In het sprookjespark konden Linda, Aydin en Yara alles doen wat ze wilden. Sommige attracties werden meerdere keren bezocht andere helemaal niet. Ook de vrijwilligsters gingen regelmatig met de kinderen mee in een attractie. De achtbaan, de python en een heerlijke lunch met zijn allen. Aan het einde van de dag werden er pannenkoeken gegeten mét een verrassing.

Tijd om naar huis te gaan en kinderen vielen in de bus al snel in slaap met hun Droomkussen; het afscheidscadeau van Stichting Droomdag.

Om elf uur 'savonds waren zij weer thuis in Leiderdorp. De vrijwilligsters komen nog bij het gezin op visite met een dvd en een fotoboek ter herinnering aan deze prachtige dag. Waar werkelijk alles mogelijk was!

www.stichtingdroomdag.nl

Afbeelding
Afbeelding